APRIL: What to see at the cinema?

WTSATC

Oeeeeh maandelijks terugkerende onderwerpen zijn zo handig. Even niet zoeken naar inspiratie, even niet moeilijk doen met films waar ik eigenlijk niet zoveel tijd voor heb om ze te kijken.. Nope, gewoon hoppa, typen, online zetten en klaar is kees! Nou komt dit misschien heel lui over, maar zo in de tentamenperiode zijn dit soort blogjes gewoon heel erg handig :) Anyway, ik denk niet dat veel van jullie met deze fijne temperaturen staan te springen om een avondje in de bioscoop door te brengen, maar mocht dit wel het geval zijn, weten jullie in ieder geval wat er te zien is!

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=Aw7Eln_xuWc[/embedyt]

Divergent – 3 april. Ik denk niet echt dat er iemand in Nederland is (nouja, bij nader inzien misschien toch wel, bij wijze van spreken dan  maar) die niét weet dat Divergent in de biosocopen te zien is. Stap je in de trein? Divergentposter op de muur. Open je bloglovin’? Blogpost over Divergent. Tijdschrift gekocht? Grote kans dat er een stuk over Divergent in staat. Divergent is gewoon overal. Niet dat ik het heel erg vind, want ik ben op zich ook wel heel benieuwd naar de film! Vanaf morgen dus in de Nederlandse bioscopen!

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=7dd4pogcc4Y[/embedyt]

Snowpiercer – 3 april. De Divergent/Hunger Games voor mannen. Ja, ik denk dat ik de film zo wel kan beschrijven. Want: speelt de film zich af in de near future? Yes! Hebben we te maken met een falend klassensysteem? Yes! Wel grappig, die overeenkomsten. Verder vind ik de trailer er qua cinematografie echt heel goed uitzien! Misschien maak ik ook nog wel een tripje naar de bios voor deze film. Als le boyfriend niet meewil naar Divergent ofzo.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=6qmj5mhDwJQ/[embedyt]

Noah – 10 april. De nieuwe film van de regisseur van Black Swan, mét Emma Watson. Eigenlijk is dit zo’n typische film die ik niet per se hoef te zien, maar voor Emma maak ik graag een uitzondering (girlcrush, girlcrush!).

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=bXQoO9r_CuY[/embedyt]

Yves Saint Laurent – 10 april. Ik kan nou wel een heel mooi verhaal ophangen over hoe verschrikkelijk geweldig deze man wel niet was en hoe fijn het is dat zijn leven is verfilmd, maar eigenlijk weet ik gewoon he-le-maal niets over deze modeontwerper (ja, dat wist ik dan wel weer ;) Desalniettemin geloof ik best dat zijn leven best interessant was, want hé, mensen hebben het nu nog steeds over hem. De film draait voornamelijk in filmhuizen en de wat kleinere bioscopen.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=t6TRwfxDICM[/embedyt]

Pompeii – 17 april. De uitbarsting van de Vesuvius en het stadje Pompeii dat onder de magma bedolven werd heeft me altijd al weten te interesseren. Tijdens mijn lessen Latijn op de middelbare school heb ik er verschillende teksten over vertaald (niet altijd met plezier) en met de Rome-reis gingen we uiteindelijk zelfs naar Pompeii toe! Het dorpje heeft best veel indruk op me gemaakt, en daarom ben ik toch ook wel weer benieuwd naar deze film (ondanks dat het waarschijnlijk weer zo’n Hollywood-blockbuster zonder origineel verhaal is, tja).

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=nbp3Ra3Yp74[/embedyt]

The Amazing Spider-Man 2 – 24 april. Ik denk dat de films uit deze superheldenreeks zo ongeveer de enige superheldenfilms zijn die de gemiddelde vrouw ook nog aantrekken. Deel 1 heb ik met veel plezier gekeken, Emma en Andrew zijn hartstikke cute samen en ik kan dus ook niet wachten op deel 2!

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=oDcaZ3StTfI[/embedyt]

The Other Woman – 24 april. Oké, dit lijkt me dus oprecht een leuke film. Ik denk niet dat er verder veel uitleg bij nodig is haha. Wat wel nodig is, is het plannen van een vriendinnen-bioscoop-avondje!

Comments

  1. Daan

    Hm. Poimpeii. Die poster voor die film hebben ze gejat voor de poster van het 8ste seizoen voor Doctor Who, waar coincidentally, een van de eerste afleveringen zich zal afspelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *