LIKES & DISLIKES: #4

HEADER

April is zo verdomd snel voorbij gegaan – al heb ik aan de andere kant het idee dat deze maand eeuwenlang duurde, haha. Ik heb in ieder geval lekker veel gedaan, al schoot het bloggen er hier en daar een beetje bij in. Enfin, ik werkte veel, Outlander begon weer (yay!), ik kwam er achter dat studenten héél blij mogen zijn met hun gratis OV en ik keek naar dragqueens. Prima maand dus!


SON MIEUX

Een maand of wat geleden vroeg een vriendinnetje of ik meeging naar “3FM Serious Talent presents: HAEVN + The Brahms + Son Mieux”. Drie concerten op één avond voor €10. In Heerlen, of all places. Man, wat een luxe om eens een keer op de fiets naar een concert te kunnen.

Alle drie de bands waren eigenlijk heel goed (Finding Out More van HAEVN is zo’n on-ge-loof-lijk mooi nummer), maar voor mij sprong Son Mieux eruit: een leadzanger die lekker doet waar ‘ie zin een heeft, een beetje rock, een beetje pop, foute overhemden en flink wat stage presence. Ook fijn: de muziek schreeuwt zomer. Kunnen we wel gebruiken op dit moment, of niet?

Untitled-3✓ RUPAUL’S DRAG RACE

Oké, ik weet zo ongeveer wat je denkt, maar hear me out: deze show is geweldig. Het is net een combinatie tussen America’s Next TopmodelProject Runway en die vreemde Japanse game-show die je voor geen meter snapt. Ik bedoel, er worden pakjes gemaakt naar het voorbeeld van cheesecake, ze moeten playbacken om niet geëlimineerd te worden en heteromannen moeten worden omgetoverd tot drag-sisters. Het is in één woord ge-wel-dig.

Mary-Higgings-Clarck BOEKEN VAN MARY HIGGINGS CLARK

Ik heb vrij weinig met alles dat ook maar een beetje eng of mysterieus is, maar vroeger ging ik helemaal los ging op de horror-plank van de bieb. Je had natuurlijk Kippenvel-boeken, maar die vond ik stom. Het waren van die vertaalde pockets voor tieners, dit soort dingen, die ik las. Ik kan me herinneren dat ik die boeken soms zó spannend vond dat ik niet meer door durfde te lezen – man, wat een trauma’s heb ik hierdoor opgelopen. Jarenlang heb ik geen boek in mijn handen gehad waarbij ik datzelfde gevoel kreeg, maar verdorie, de boeken van Mary Higgings Clark komen aardig dichtbij!

Outlander OUTLANDER

Ik ga er geen woorden meer vuil aan maken: Outlander is briljant. Eigenlijk is deze serie de enige waar ik iedere week weer naar uit kijk. Nu ik er over na denk, trouwens, is Outlander überhaupt de enige serie die ik momenteel kijk. Iemand nog dringende aanraders? Series waar ik écht aan moet beginnen?

Fancy-Pants FANCY PANTS

Al een tijdje wilde ik een pantalon kopen: zo’n mooie, nette zwarte broek die altijd goed is. Ik heb nu een pantalon met rode-zwarte-oranje-witte geometrische print. Ergens ging dat plan dus finaal de mist in, maar ach, het is een keer wat anders.

 Nu nog de moed verzamelen om hem daadwerkelijk aan te doen.

————————

AntwerpenAPPARTEMENTEN KIJKEN IN ANTWERPEN

Een vriendinnetje en ik willen samen een appartementje in Antwerpen en een andere vriendin wist wel wat. Prima, wij zouden dat wel eens even gaan zien.

Het begon al goed met file en een TomTom die het midden in Antwerpen-Centrum begaf. Trams kwamen van alle kanten, andere weggebruikers knallen recht voor je auto, parkeergarages genoeg – maar waar was de inrit dan? Al met al was het een regelrecht fiasco. Het eindigde met het verliezen van een stukje bumper in de parkeergarage. Huilen met de pet op.

En dat appartement? Dat was 20 vierkante meter aan schuine wanden, een douche naast het gasfornuis en een WC “net als op de boot”. Wat je je daarbij voor moet stellen? Een gat in de muur met twee houten klapdeurtjes ervoor. Ik verzin het ook niet. Als klap op de vuurpijl vertelde de huisbaas ook nog even dat de vorige bewoner was gestorven aan een astma-aanval en de ambulance-medewerkers niet met de brancard door de krappe gangen kwamen.

God-alle-machtig.

Even voor de duidelijkheid: dat appartement nemen we niet.

✗ HET GEMIS VAN HET STUDENTENREISPRODUCT

Treinen zijn duur. That’s all. Ik kan niet wachten tot ik in september weer student ben en niet meteen €30 hoef neer te leggen om mijn vriend een weekendje te zien.

 

 

Comments

  1. Daniëlle

    Ai, ik mis het studenten ov ook zo veel. Gewoon spontaan een dagje gratis naar Amsterdam kunnen… echt balen inderdaad! En ik houd ook zoveel van Outlander! Seizoen 1 vond ik fantastisch, ben nog niet aan 2 begonnen…

  2. Karlijn

    Positieve van het verhaal: de huisbaas heeft in ieder geval het gelijk verteld dat er iemand in het appartement is overleden. Maar nog steeds, wel balen van de hele trip. En ik vind je broek echt gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *