IK KEEK DE OSCARS (ZODAT JULLIE DIT NIET HOEVEN DOEN)

ezgif-534420358

Vanavond wordt de hele Oscarceremonie van gisternacht op de Nederlandse televisie uitgezonden. Echt heel leuk en aardig, maar even series: is er iemand van plan om vijf uur lang naar beroemde mensen te staren die op de een of andere manier bijzonder slecht zijn in het aflezen van een teleprompter? En dat alleen om Leo zijn Oscar te zien winnen? Wanhoop niet! Ik offerde een hele nacht aan slaap op en keek de Oscars, puur zodat jullie dit zelf niet meer hoeven te doen. Wat er allemaal gebeurde? Je leest het hier. You’re very welcome.

LEO’S BIG WIN | Een verrassing was het niet, maar mooi was het wel: Leonardo DiCaprio won de Oscar voor Best Actor voor zijn rol in The Revenant. It was a long time coming. De hele zaal ging voor hem staan, Kate Winslet had het zo ongeveer niet meer en de organisatie durfde Leo’s enorm lange speech niet te onderbreken met het welbekende “ennnnn-we-gaan-door”-muziekje. Prachtig.

    

Bonusmateriaal 1: Leonardo DiCaprio maakt zélf een Leo-grap terwijl zijn Oscar gegraveerd wordt.

Bonusmateriaal 2: Kate en Leo. Ik bedoel, dat blijft een ding.

DressesDresses 2Dresses 3

THE FASHION | Featuring Cate Blanchett als een elf uit de Droomvlucht, Alicia Vikander als Belle met een wat ongemakkelijke jurk, Lady Gaga als moderne Marilyn Monroe in een broekpak en Margot Robbie als een Oscar. Ik bedoel, ik ben niet de enige die deze overeenkomsten ziet, toch? De mooiste jurk van de avond? Ik kan niet kiezen tussen die  van Saorise Ronan en Rooney Mara.

    

RUSSELL CROWE & RYAN GOSLING | Een hoop presentatoren kwamen ongelofelijk awkward over – as usual – maar Russell Crowe en Ryan Gosling deden hun stukje heel leuk. Natuurlijk is het niets anders dan promotie voor hun nieuwe film The Nice Guys, maar toch is het fijn dat er nog acteurs bestaan die wel kunnen doen alsof ze hun stukje niet al drie keer hebben gerepeteerd.

JACOB TREMBLAY | Oh man, wat is dit jochie schattig. Hij wordt niet voor niets “the king of this award season” genoemd, blijkt maar weer.

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=GBadiCVY-tk[/embedyt]#OSCARSOWHITE | Het lag aardig voor de hand dat het hele #OscarSoWhite wel ter sprake zou komen (ik bedoel, ze hadden het moeilijk kunnen negeren). Had aardig ongemakkelijk kunnen worden, met een donkere presentator en een voornamelijk blank publiek, maar Chris Rock deed het echt heel goed! Je zag dat het publiek zich soms best wel wat ongemakkelijk voelde, maar hé, dat mag ook best. Ik vond het een geslaagde openingsmonoloog in ieder geval! Het stukje over seksisme, vanaf ongeveer 09:30, is ook echt geniaal.

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=ZccLZ3qBYyEp[/embedyt]‘TILL IT HAPPENS TO YOU | Lady Gaga speelde “Till It Happens To You”, een liedje over seksueel geweld, en poe, dat kwam binnen. Nu ik het terug kijk vind ik het wel wat lichtelijk over de top, maar hé, ik zeg het je: om 5 uur ’s nachts, na zeker vijf koppen koffie om wakker te blijven, kwam het aardig goed binnen. Sowieso is het niet slecht dat zo’n onderwerp voor zo’n groot publiek wordt uitvergroot!

ALL THE WINNERS | En de winnaars natuurlijk: Spotlight won de award voor Best Film en Brie Larson ging er vandoor met de award voor Best Actress. Voor een volledig lijstje verwijs ik je naar dit overzicht! Er zat weinig opvallends bij, maar ik ben op zich wel tevreden!

Goed, ik heb vast nog wel het een en ander gemist, maar nu ben ik moe en ga ik slapen. Man, dit is echt niet te doen.

Comments

 1. Charelle

  Wat een leuk verslag heb je voor ons gemaakt! Ik vind het zelf ook altijd heel erg leuk om te kijken maar ben er dit jaar echt niet aan toe gekomen! Ga denk ik wel nog wat stukjes terugkijken. En oh, ik vind de jurk van Saorise het mooist! ^^

 2. Ariane Kuijt

  Heel leuk geschreven! Eerlijk gezegd vind ik dat andere acteurs wel beter hebben geacteerd dan Leonardo. Ik vond hem beter in The Wolf of Wallstreet. Wel erg cool dat Mad Max een aantal Oscars heeft gewonnen, dat vond ik echt een gave film!

  1. Post
   Author
 3. Daan

  Ik vond dat nummer van Lady Gaga best wel vreselijk. Geen flauw idee wat ze met d’r stem deed, maar het klonk nergens naar. En dat nam aardig wat weg van een toch heel belangrijke boodschap.

 4. Pingback: Be Cool, Sodapop: overzicht van februari 2016 – BE COOL, SODAPOP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *