RAMBLE #1 Papers, Orange is the New Black en Scandal

Ramble

Haai! Ben ik weer! Vandaag had ik zin om een blogpost te schrijven, maar waar schrijf je met een film/tv-blog over als je de afgelopen tijd weinig tijd hebt gehad om film en tv te kijken? In mijn geval dus over niets, haha. Beetje jammer weer. In ieder geval heb ik nu volop tijd om films en series te kijken, want ik heb al mijn tentamens gemaakt en al mijn papers ingeleverd! Toch wel een fijn gevoel altijd :) Nou zeg ik wel dat ik tijd genoeg heb, maar eigenlijk moet ik morgen moet ik hele dag werken (de dag voor Pasen, in een supermarkt, aaaaah!), zondag vertrek ik naar mijn oom en tante in Hengelo en maandag spendeer ik de ene helft bij mijn opa en oma (eveneens in Hengelo), waarna ik vertrek naar mijn vriendje in Eindhoven. Daar gaat al die tijd waarin ik weer een film zou kunnen kijken! Maaargoed, on to the ramble.

Nou ben ik dus de laatste tijd heel erg druk geweest met het schrijven van papers. Papers schrijven vind ik leuk. Verklaar me voor gek, maar ik schrijf drieduizend maal zo graag een paper als dat ik leer voor een tentamen. Puur omdat je het helemaal zelf in de hand hebt en tja, ook wel een beetje omdat ik er meestal wel goede punten voor haal. Toch komt het niet heel vaak voor dat ik echt super-super-super enthousiast ben over een paper. Dit keer dus wel! Mijn paper ging over de – zoals ik ze graag noem – mind-fuck films (natuurlijk noemde ik het heel mooi “mind-game films” in mijn paper). Denk dus aan films als Memento, Shutter Island of Inception. Van die films die je heel graag nog een keer wil kijken in de hoop dat je ze dan wel snapt, weet je wel? Nou is het dus zo dat een paar slimme filmwetenschappers menen te hebben gezien dat zulke films op dezelfde manier zijn opgebouwd als een videogame. Heel interessant vond ik dat (ook al heb ik he-le-maal niks met games – op de Sims na), dus besloot ik een filmanalyse uit te voeren vanuit dit perspectief op Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Echt een keigoede film ook, trouwens. Best wel een must-see. Misschien gooi ik mijn paper binnenkort – als mijn punt een beetje goed is – wel in aangepaste versie online, want ik vind het écht interessant haha. Anyway, dat is dus waar ik de afgelopen weken al mijn tijd aan heb gespendeerd.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=e99SkdcB2UU[/embedyt]

Verder kwam ik vandaag nog een ander tof iets tegen: de eerste trailer van het nieuwe seizoen van Orange is the New Black! Een tijdje geleden schreef ik al een hallelujah-deze-serie-is-fenomenaal-goed-blogje over deze serie, dus jullie kunnen je voorstellen dat ik heel heel heel blij was toen ik deze trailer tegen kwam. Het eerste seizoen eindigde met een nogal shockerende gebeurtenis, dus ik ben benieuwd wat het nieuwe seizoen ons gaat bieden. Het nieuwe karakter “Vee” ziet er in ieder geval uit alsof ze de boel flink op stelten zal zetten haha!

Scandal

Daarnaast was ik al tijden op zoek naar een serie zoals Grey’s Anatomy. Ik vind Grey’s namelijk echt geweldig. Ik zou die serie echt dagenlang – aan één stuk door – kunnen kijken. Maar goed, dat kan natuurlijk niet, want 1) ik ben al lang bij, dus ik heb iedere week maar één aflevering om te kijken en 2) zelfs al zou ik nog tientallen seizoenen te kijken hebben, ik heb (soms)ook nog een leven. Hoewel ik voor het tweede probleem niet zo snel een oplossing kan vinden, kan ik dat wel voor probleem numero uno. Namelijk: een serie zoeken die ik net zo leuk vind! Ennnn.. ik denk dat ik hem in Scandal heb gevonden! Toevallig (of nou ja, eigenlijk niet) is deze serie geschreven door de schrijfster van Grey’s: Shonda Rimes. Ik heb vandaag al zo’n beetje het hele eerste seizoen gekeken (maar even ter verdediging: dat bestaat dus uit ‘maar’ 7 afleveringen). Nou ja, ik mag best van mijn enige vrije dag genieten toch? Annnnyway: de serie is ongeveer hetzelfde opgezet als Grey’s, alleen zijn het dit keer geen dokters, maar advocaten. En tja, zeg nou zelf: de naam belooft al veel goeds toch?

Okidoki. Dat was hem wel weer. Ik ben voor nu even uitgepraat haha. Vanavond ga ik nog een paar afleveringen Scandal kijken, want ik heb echt de hele avond voor mezelf. Vriendinnen hebben me niet nodig, vriendje is een weekendje weg.. Ik hoef niks, moet niks én wil niks. Beetje saai misschien, zo op de vrijdagavond, maar ach. Ik vermaak me best ;)

Bron foto: www.tvseriesguide.net

Comments

  1. Daan

    Orphan Black kom ik steeds vaker tegen! Misschien toch eens een kans geven… En ben enorm benieuwd naar het nieuwe seizoen van OITNB! Trailer ziet er al goed uit!

  2. Eline

    Ik heb praktisch alles van Scandal gezien en ik moet zeggen… Ik vind de serie za-lig. (Ben geen serie-lover normaal, maar voor deze was ik na aflevering 1 bezweken!) X Eline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *