3 x favoriete TV-series

3 x Favoriete Tv-series

Mijn serie-avondjes zijn heilig. Sommige mensen lezen een boek om te ontspannen; televisie-series doen voor mij precies hetzelfde. Hoe druk het ook is, ik zorg er voor dat ik er altijd één avond per week voor vrijhoud. Enige nadeel? Series gaan er op die manier bizar snel doorheen. Dit zijn op dit moment mijn drie favoriete tv-series:

RiverdaleRiverdale

Iedere week verschijnt er van deze serie één nieuwe aflevering op Netflix en dat is me er iedere week één te weinig. Ik noemde dit al een guilty pleasure, maar eigenlijk is Riverdale eigenlijk helemaal niet zo slecht. Tot nu toe dan, fingers crossed. Het is zo’n typische tiener-serie dat zich afspeelt in een Amerikaans dorpje (à la Pretty Little Liars en The Vampire Diaries) maar het is daarnaast ook oprecht spannend. Ze mogen alleen de make-up en haar-mensen per direct ontslaan, maar ach, je moet iets te klagen overhouden ;)

VictoriaVictoria

Het eerste en tot nu toe enige seizoen van The Crown is af, Downton Abbey is af, dus het werd tijd voor een nieuw kostuumdrama. Victoria, een serie over de Britse Queen Victioria, is de perfecte vervanger! De serie heeft kroon-perikelen, grote poef-jurken, ongewilde huwelijken en een grote dosis girlpower. Ik sta trouwens helemaal achter de huidige trend van series en films rondom powerwomen. Oh, enne, die Jenna Coleman hè, wat een poppengezichtje heeft die vrouw toch. Jaloers.

Dirk GentlyDirk Gently’s Holistic Detective Agency

Deze serie is bizar. Ik heb er oprecht geen ander woord voor. De serie begint op het punt dat Todd, een hotelbediende, een vreemde moord ontdekt in het hotel waarin hij werkt (iets met een corgi, een kitten en haaienbeten in het plafond). Vanaf dat moment wordt zijn leven alleen nog maar vreemder, vooral wanneer hij Dirk Gently ontmoet, een excentrieke “holistische” detective. Holistisch, want hij is ervan overtuigd dat alles in het universum met elkaar in verbinding staat. Ook wil hij dat Todd zijn assistent wordt. Het acteerwerk is supergoed en de personages zijn enorm leuk, en het is eens een keer heel wat anders. Gewoon te zien op Netflix trouwens!

Dat waren ze! Heb jij op dit moment favoriete tv-series? Deel ze vooral – ik ben altijd op zoek naar meer kijkvoer!

 

 1. mrt 2.2017 / 9:06 am / Beantwoorden

  Ik hou wel van dit soort series, alleen heb ik er nog geen 1 gezien.

 2. mrt 2.2017 / 5:10 pm / Beantwoorden

  The Crown is geweldig! Dirk Gently ga ik zeker eens een kans geven, hij klinkt interessant!

  Een tip is trouwens ook This Is Us, een show over een familie met een drieling die in het heden en het verleden speelt. Met o.a. Mandy Moore. Ik zag alle afleveringen die uit waren (halv. seizoen 1) vorige week en was meteen verkocht.

  • mrt 2.2017 / 6:33 pm / Beantwoorden

   @Daan

   Klinkt goed, die ga ik dan eens een kans geven!

 3. mrt 15.2017 / 1:31 pm / Beantwoorden

  Dirk Gently’s Holistic Detective Agency klinkt wel heel erg grappig, dus die ga ik in ieder geval aan m’n lijst toevoegen….nu nog tijd vinden om het te kijken ;)