5 x bioscoopfilms in maart

5 x bioscoopfilms in maart

De Oscars zijn weer voorbij, maar dat betekent niet dat het is gedaan met de goede films in de bioscoop. Integendeel! Mocht je nog twijfelen over een bioscoopabonnement, dan is dit het moment om er eentje af te sluiten. Het was namelijk geen enkel probleem om vijf interessante bioscoopfilms uit te lichten. De maand begint goed met twee films die al een tijdje in de VS te zien zijn, maar nu ook eindelijk in Nederland op het witte doek verschijnen, en de maand eindigt met een film waar ik al maanden (jaren, eeuwen) naar uitkijk: Beauty and the Beast!

American Honey: 9 maart

Over deze film hoorde ik al veel goeds (en dan vooral over de soundtrack!) De 18-jarige Star sluit zich aan bij een avontuurlijke groep jongeren die huis aan huis tijdschriften verkoopt. De groep doorkruist rebellerend en feestend het Amerikaanse Midwest. Lijkt me mooi, al ben ik het nog niet helemaal eens met het vierkante beeld. Ik moet er aan wennen!

Hidden Figures: 9 maart

Een film met in de hoofdrol drie gekleurde vrouwen die niet over slavernij gaat, hoe vaak zie je dat? More of this, please! Hidden Figures vertelt het verhaal van drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst die werkten bij de NASA. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Ik kan niet wachten hem te zien!

Dancer: 16 maart

Knappe mannen die goed dansen: mijn grootste zwakte. Dancer gaat over Sergei Polunin, de jongste eerste solist die het Royal Ballet ooit heeft gehad. Maar wat als je talent uitgroeit tot een last ? Toen Sergei 25 jaar was, werd het succes hem al teveel. Sergei ken je trouwens misschien van deze video die ongeveer een jaar geleden viral ging. Nog niet gezien? Zeker kijken – zo mooi!

Gold: 16 maart

De kern van deze film? Een mislukte zakenman koopt een stuk land en vinden daarbij per ongeluk de grootste goudader ter wereld. Maar eigenlijk maakt me dat allemaal niet uit en wil ik deze film alleen zien omdat Matthew McConaughy de hoofdrol speelt. En ach, meer reden is er niet nodig, toch?

Beauty and the Beast: 29 maart

Daar is ‘ie dan eindelijk! Deze film ga ik hoe dan ook meerdere keren zien in de bioscoop. Eindelijk eens een film waarbij ik geen enkele moeite ga hebben om mensen te vinden om mee naar de bioscoop te gaan, ha! Ik blijf me trouwens verbazen over de perfecte casting van Emma Watson. Het lukt me oprecht niet een actrice te bedenken die beter in deze rol past. Bizar toch?

 1. mrt 3.2017 / 4:57 pm / Beantwoorden

  Ik stem voor beauty and the beast haha!

 2. mrt 3.2017 / 8:04 pm / Beantwoorden

  Ik ga 22 maart naar Beauty & the beast ! ben zo benieuwd. Emma watson is inderdaad echt geschikt voor deze rol

 3. mrt 3.2017 / 8:49 pm / Beantwoorden

  Ik ben echt een sucker voor films over klassiek benieuwd, dus Dancer wil ik wel graag zien!

 4. mrt 3.2017 / 11:22 pm / Beantwoorden

  Ik heb Hidden Figures al gezien! Misschien niet de beste film, maar wel een enorm boeiend verhaal met geweldig acteerwerk en interessante personages.

 5. mrt 5.2017 / 10:37 am / Beantwoorden

  Mijn keuze voor maart staat er niet tussen: Life met Jake Gyllenhaal en Ryan Reynolds. Voornamelijk vanwege de eye candy haha

 6. mrt 7.2017 / 9:59 pm / Beantwoorden

  Beauty and the Beast! <3