5 x naar de bios in juni

Wonder Woman

Soms zie ik door de bomen het bos niet meer als het op film aankomt. Er zijn er zo veel. Heb je hetzelfde probleem? No need to panic; aan het begin van iedere maand spit ik het nieuwe filmaanbod door en selecteer ik mijn absolute must-sees. Dat kan die ene kleine arthouse-verrassing zijn, maar ook die ene grote commerciële Hollywoodfilm waarin Zac Efron halfnaakt paradeert. Dit zijn de films voor juni!


Baby Driver

Deze trailer maakt me belachelijk vrolijk en ik wist niet dat een film over een autovluchtcoureur dat kon. Maar goed, pleur ergens Radar Love onder, en de kans is groot dat ik het geweldig vind. Ansel Elgort speelt een vluchtcoureur met een piep in zijn oor, Kevin Spacey is de ultieme bad guy en ook Lily James en Jamie Foxx komen voorbij. Ja, lijkt me leuk.


Wonder Woman

Al wekenlang bid ik iedere avond vijf minuten voor een goede ontvangst van Wonder Woman. Echt, laat die ene vrouwelijke superheldenfilm in godsnaam een beetje fatsoenlijk zijn. De FilmKrant geeft ‘m al vier sterren, dus fingers crossed dat ‘ie niet tegenvalt!


Baywatch

Hier ging ik gisteravond heen. Oké, het niveau is belachelijk laag en 1/5 van de film bestaat uit totaal overbodige dick-jokes, maar als je daar omheen kijkt is ‘ie eigenlijk best leuk. In de film maken ze ook maar wat duidelijk dat ze zich bewust zijn van het soort film dat ze maken, en dat kan ik wel waarderen. Fijn hersenloos entertainment. Filmcritici vinden ‘m werkelijk waar verschrikkelijk, trouwens., just so you know.


My Cousin Rachel

Als ik nog iets miste in mijn leven, dan was het een kostuumdrama met Sam Claflin in de hoofdrol. Of de film helemaal moreel verantwoord is (een Engelsman verdenkt zijn nicht van het doden van zijn oom, wil wraak nemen en wordt vervolgens verliefd) weet ik niet, maar dit soort films zijn zó ontzettend my cup of tea.


Broers

Nou ja zeg, een Nederlandse film waarbij ik niet al na de trailer afhaak! Broers gaat over twee broers die complete tegenpolen zijn van elkaar: de verlegen Lukas en de levenslustige, oudere Alexander. Tijdens een spontane trip naar Frankrijk komt Lukas erachter dat hij zich los moet maken van zijn broer, tegen wie hij al heel zijn leven opkijkt. De trailer ziet er mooi, dromerig uit, dus eigenlijk verwacht er wel wat van.

Dat was ‘m weer! Verder deze maand: Despicable Me 3 (waarvan de trailer me dodelijk verveelde), Kill Switch (een low-budget Nederlandse sci-fi met Dan Stevens), The Mummy (waarin Tom Cruise de wereld red van.. mummies?), 47 Meters Down (haaien-kijken-gone-wrong), It Comes At Night (doodeng, dus ik pas) en Transformers. Wat staat er op jouw lijstje?

 1. jun 2.2017 / 2:29 pm / Beantwoorden

  Ik ben vooral benieuwd naar Baby Driver en Wonder Woman :)

 2. jun 2.2017 / 4:47 pm / Beantwoorden

  Wonder Woman lijkt me erg leuk! En ik kijk nu al op tegen die hele hype rondom minions die weer gaat komen met Despicable Me 3 :’)

 3. jun 2.2017 / 7:18 pm / Beantwoorden

  Ik ben nieuwsgierig naar Baywatch en Wonder Woman.

  Ik vrees voor Wonder Woman, want ik vond de andere DC films tot nu toe prut, Suicide Squad was nog de beste en ook daar haakte ik bijna af. Ik vind Gal Gadot echt beeldschoon en ik ga hem zeker wel kijken, maar diep in mijn hart ben ik gewoon meer een Marvel-meisje.

 4. jun 5.2017 / 3:54 pm / Beantwoorden

  Heel vet dat Wonder Woman zo veel goede kritieken krijgt. Ben nu ook wel benieuwd!