6 x films om in mei in de bios te zien

Bios: Song to Song

.. als je niet – net als ik – driehonderd deadlines in vier weken hebt. Afstuderen noemen ze dat. Gaat trouwens helemaal prima hoor, het is alleen verdomd veel werk allemaal. Hoe dan ook, mocht ik een gaatje vinden in mijn agenda (vast wel), dan wil ik deze vijf films sowieso meepikken in de bios! Kijk je mee?

Trailer zien? Klik op de foto’s!

Song to Song 

Ik hou niet zo van Terrence Mallick, de regisseur die je misschien wel kent van The Tree of Life. Het is me allemaal net iets te zweverig en filosofisch. Maar goed, om een film met een cast als deze kun je eigenlijk niet heen: Rooney Mara, Natalie Portman, Ryan Gosling én Michael Fassbender spelen in Song to Song. En eerlijk: de trailer maakt zelfs mij nieuwsgierig. Zo nieuwsgierig dat ik deze film eigenlijk gewoon heel graag wil zien.

The Zookeeper’s Wife

Wat is de maand mei zonder een film over de Tweede Wereldoorlog? The Zookeeper’s Wife lijkt me ontzettend indrukwekkend; de film vertelt het waargebeurde verhaal van een Poolse vrouw (Jessica Chastain) die eigenhandig meer dan 300 Joden een schuilplek bood in haar dierentuin. Ik gok zo dat ik hier wel een paar traantjes bij ga laten.

King Arthur: Legend of the Sword 

Ja, even iets heel anders: King Arthur: Legend of the Sword. Waarom ik hem wil zien? De opzwepende trailer, het mythische verhaal en de dynamische stijl van regisseur Guy Ritchie, van wie ik een steeds grotere fan aan het worden ben. En omdat dit één van de weinige films uit dit lijstje is waar ik mijn vriend waarschijnlijk wél mee naar toe krijg. Ook niet onbelangrijk.

The Circle

Het boek heb ik niet gelezen (staat op mijn to-do lijstje), maar het verhaal klinkt goed. De cast ook: Emma Watson, Tom Hanks & John Boyega. En die jongen uit Modern Family. Interessant en relevant ook, zo’n film over een machtig internetbedrijf dat alles van je weet. Wat nou, science-fiction?

I Am Not Your Negro

Eigenlijk zie ik nauwelijks documentaires in de bioscoop en dat is hartstikke jammer. Gaat dus verandering in komen. En bekijk de trailer voor I Am Not Your Negro eens en probeer dan nog te zeggen dat je hem niét wil zien. Heb gehoord dat ook het boek van James Baldwin, waar deze docu op is gebaseerd, ontzettend indrukwekkend is.

The Sense of an Ending

Gaat deze film absoluut geweldig zijn? Ik betwijfel het. Maar ik vind Jim Broadbent zo’n aandoenlijke acteur (en oké, ik heb een klein zwak voor dit soort films) dat ik hem wel moet zien. Een oude, teruggetrokken man wordt geconfronteerd met zijn eerste liefde en de consequenties van beslissingen die hij lang geleden maakte.b

Ik baal echt dat ik deze maand zo belachelijk weinig tijd heb – er is zoveel moois in de bioscoop! Welke films ben jij van plan te bekijken?

En dan denk je misschien: “ja eh Daphne, je hebt géén tijd om naar de bios te gaan en wél om een nieuwe lay-out online te zetten?” Ik had per ongeluk mijn oude lay-out verwijderd. Zonder back-ups op te slaan. Stomkop dat ik ben…

 1. mei 8.2017 / 8:18 pm / Beantwoorden

  Aan de ene kant ben ik wel benieuwd naar The Circle, aan de andere kant heb ik twee keer het boek gelezen en ben ik ook wel een beetje klaar met het verhaal :’)

  • mei 9.2017 / 9:26 am / Beantwoorden

   @Karlijn

   Kan ik me voorstellen ja! Heb hem nu ook op mijn e-reader staan, dus ben benieuwd. Als je ‘m twee keer leest is ‘ie vast goed!

 2. mei 17.2017 / 9:29 am / Beantwoorden

  De nieuwe lay-out is echt cool! Goed gedaan.

  Wat betreft de bioscoopfilms… Er komt genoeg uit, maar ik heb ook weinig tijd en ik ben toch wel meer van de blockbusters. Alien is inmiddels afgevinkt en nu Pirates nog. Voor de rest zie ik het wel. Ik wil Get Out ook nog heel graag zien!

 3. mei 17.2017 / 1:55 pm / Beantwoorden

  Ik ben heel erg benieuwd naar Alien, komend weekend er naar toe :)

 4. mei 18.2017 / 4:10 pm / Beantwoorden

  Song to Song lijkt me ook wel interessant, voornamelijk vanwege de cast.