6 x naar de bioscoop in april

Guardians of the Galaxy

Iedere donderdag verschijnen er een hoop nieuwe films in de bioscoop. Omdat ik soms ook door de bomen het bos niet meer zie, selecteer ik aan het begin van iedere maand de films waar ik die maand het meest naar uitkijk. Het lijkt alsof ik iedere maand hetzelfde zeg, maar er komen deze maand weer zó ontzettend veel toffe films aan! Dus, deze films zie je in de bioscoop in april.

Klik op de foto voor de trailer.

Denial: 06/04

Blijkbaar zijn er idioten op deze wereld die de Holocaust ontkennen. Dit waargebeurde verhaal gaat over historica Deborah Lipstadt, die in 1996 voor de rechter wordt gesleept door zo’n idioot. En omdat in het Engelse rechtssysteem de bewijslast bij de beschuldigde ligt, staat ze plotseling voor de onmogelijke taak om te bewijzen dat de Holocaust heeft plaatsgevonden. Maar hoe bewijs je dit als er op de hele wereld geen enkele foto van de gaskamers te vinden is? Kan niet wachten om Denial te zien!

Lady Macbeth: 13/04

Het is mijn persoonlijke missie om ieder kostuumdrama dat uitkomt te zien. Lady Macbeth is dus de volgende op mijn lijstje. Katherine laat haar liefdeloze huwelijk met een veel oudere man achter en krijgt een affaire met een jonge arbeider. Staat vast garant voor een hoop commotie in het Engeland van 1865. Aan de trailer te zien is deze film een stuk minder braafjes dan het gemiddelde kostuumdrama en dat bevalt me wel. De cast is ook nog vrij onbekend – leuk!

20th Century Women: 20/04

Shit, ik lees pas nu dat dit een film zonder plot is. Hou ik niet van. Toch ga ik de film nog wel wil zien, want 20th Century Women is een ode aan de vrouw. En ik ben 100% voor films door vrouwen/met vrouwen/voor vrouwen. De film gaat over een alleenstaande moeder die haar zoon zo goed mogelijk de pubertijd probeert door te loodsen, maar hierbij hulp nodig heeft van haar huisgenoot en buurmeisje.

Get Out: 20/04

Ja ja, een horrorfilm. Met een score van 99% op RottenTomatoes moet dit namelijk wel de film van deze maand worden. Heel fijn als je van horror houdt, minder als je net zo’n grote schijtluis bent als ik. Get Out gaat over de Afro-Amerikaanse Chris, die voor het eerst meegaat naar haar familie – en dan wordt het vreemd. En eng. Kijk de trailer maar, ik wil het niet eens uitleggen. Bah.

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Hoe het met jou zit weet ik niet, maar ik ben helemaal klaar voor een film vol discoknallers uit de jaren ‘70, licht-ongepaste opmerkingen en… BABY GROOT. Hoe schattig! Drie jaar geleden had ik niet verwacht dat ik zó zou uitkijken naar dit vervolg. Kan trouwens niet wachten tot de soundtrack van deze film op Spotify staat.

Before I Fall

Young-adult verfilmingen: meestal bar slecht, maar toch wil ik ze altijd zien. En ach, wie weet valt Before I Fall hartstikke mee. De film gaat over een meisje wiens toekomst wordt afgenomen. Letterlijk. Ze beleeft dezelfde dag steeds maar opnieuw en opnieuw en opnieuw. Interessant concept, dus ben benieuwd naar de uitvoering!

Niet verkeerd toch? Waar kijk jij naar uit? Let me know!

 1. apr 3.2017 / 9:53 am / Beantwoorden

  Kijk vooral uit naar Get Out en Guardians

 2. apr 3.2017 / 11:13 am / Beantwoorden

  Er komen zoveel leuke en mooie films in de bioscoop

 3. apr 3.2017 / 9:05 pm / Beantwoorden

  Ik heb Before I Fall afgelopen week in de sneak gezien! Het verhaal is op zich goed, maar hij is in zo’n erg Amerikaans high school teenager drama jasje gehuld dat ik af en toe echt kromme tenen had. Maar toch kijk je verder want je bent benieuwd hoe het afloopt. Soort Pretty Little Liars, maar dan slechter. Ik zou hier niet voor betalen, maar als je net als ik een bioscooppas hebt is hij wel geinig..

 4. apr 4.2017 / 8:32 am / Beantwoorden

  20th Century Women. Goede verhalen over gehoord. Nu hopen dat die verhalen waar zijn :-)

 5. apr 4.2017 / 5:43 pm / Beantwoorden

  Is Before I Fall dan een soort Groundhog Day voor tieners? :p

 6. apr 4.2017 / 8:48 pm / Beantwoorden

  Kostuumdrama? Ik noem Lady Macbeth eerder een kostuumthriller als ik de trailer zo zie :’)

  • apr 5.2017 / 10:16 am / Beantwoorden

   @Karlijn

   Op zich ja, haha!