7 x NETFLIX AANRADERS

Het is juli en ik heb net een kop warme chocolademelk gedronken. Met slagroom. En ik heb aardbeien gegeten. Ook met slagroom. Oké, als ik naar de verwachtingen kijk, zou het vandaag mooi weer moeten worden (fuck me, ik werk van 1200 tot 2100), maar we weten allemaal dat we over twee dagen weer met een fleecedeken op de bank zitten. Maar, niet getreurd! Netflix heeft een aantal hele toffe films online gezet, dus we hoeven ons niet totaal te vervelen. Ik zet mijn 7 favoriete films die nu op Netflix staan op een rijtje.

intouchables

1 | INTOUCHABLES

In deze op een waargebeurd verhaal gebaseerde film staat de wereld van een verlamde aristocraat op zijn kop als hij een goedgeluimde ex-delinquent inhuurt als verzorger.

Volgens mij heeft iedereen deze film onderhand wel gezien, maar ach, hij is mooi en het kan geen kwaad hem nog een keer te kijken. Verplichte kost als je Me Before You mooi vond. De man in de rolstoel is hier alleen.. nou ja.. iets minder knap – keep that in mind.

now-you-see-me

2| NOW YOU SEE ME

Enkele slimme goochelaars zijn de FBI alsmaar te snel af terwijl ze stelen van banken en de buit uitdelen aan hun publiek.

Het kan best zijn dat je deze film ook al hebt gezien (grote kans zelfs), maar als je hem destijds in de bioscoop hebt gemist, kun je hem nu lekker vanaf de bank zien! Deze film is spannend, lekker mysterieus, maar ook wel heel grappig. En de vaart zit er lekker in – ook niet onbelangrijk! Sowieso een aanrader als je van goocheltrucjes houdt.

The-FUndamentals-of-Caring

3 | THE FUNDAMENTALS OF CARING

Een gekwelde schrijver besluit een baantje als verzorger op zich te nemen. Hij komt terecht bij een jonge man, die hij besluit mee op roadtrip te nemen.

Me Before You gezien en zin in iets soortgelijks? Dan is deze film aan te raden! Er zit iets minder romantiek in, maar daarentegen is ‘ie wel enorm grappig. Ik hou wel van dit soort films. Dit is geen wonderbaarlijk vernieuwende film, maar hé, hij raakte me, en dat is wat telt.

Jagten

4 | JAGTEN

Beklemmend drama met Mads Mikkelsen als een kleuterleider die ten onrechte beschuldigd wordt van seksueel misbruik.

Kleine waarschuwing: bij het kijken van deze film heb je waarschijnlijk zin om het dichtbijzijnde voorwerp meerdere malen keihard tegen de muur te gooien. De hoofdpersoon in deze film wordt zoveel onrecht aangedaan dat het bijna niet meer aan te zien is. Maar hé, het zorgt uiteindelijk wel voor een prachtige film. Geen luchtig vermaak, maar zeker de moeite waard.

The-Pursuit-of-Happyness

5 | THE PURSUIT OF HAPPYNESS

Will Smith als een zakenman die de eindjes aan elkaar probeert te knopen en plotseling de zorg over zijn 5-jarig zoontje op zich moet nemen.

Ik kan het blijven roepen, maar eh, deze is zo mooi. Will Smith speelt een papa die eigenlijk op alle fronten pech heeft. Zijn vrouw sterft, hij wordt ontslagen, wordt uit zijn huis gezet – bedenk je iets naars en het overkomt hem. Toch moet ‘ie altijd optimistisch zijn voor zijn zoontje. Hartbrekend mooi. Misschien is dit wel een van mijn favoriete films ooit.

5050

6 | 50/50

“Inspired by a true story, a comedy centered on a 27-year-old guy who learns of his cancer diagnosis, and his subsequent struggle to beat the disease.”

Ik denk niet dat ik ooit zo’n grappige film over kanker heb gezien. En dat bedoel ik absoluut niet verkeerd. Deze film is bij vlagen enorm komisch, maar soms slaat de sfeer in één keer om en is alles kut. Ik zag deze film al zeker drie jaar geleden heb gezien, maar hij staat me nog heel goed bij, dus indruk heeft ‘ie zeker gemaakt. Dit is daarnaast sowieso de enige film waarin ik Seth Rogen ook maar enigszins kan uitstaan.

27-Dresses

 7 | 27 DRESSES

“After serving as a bridesmaid 27 times, a young woman wrestles with the idea of standing by her sister’s side as her sibling marries the man she’s secretly in love with.”

Mijn favoriete romantische komedie ooit. Hoe kan het ook anders, met Katherine Heigl en James Marsen in de hoofrollen? Dat zijn volgens mij zo ongeveer de koning en koningin van het rijk der romcoms. Hoe dan ook: deze film is tof. Heel cheesy, super voorspelbaar, totaal onrealistisch – en toch smelt ik er iedere keer bij weg. Het haar van Katherine is inmiddels hopeloos outdated en alle 27 jurken zijn spuuglelijk, but I don’t even care.

 

 1. jul 7.2016 / 11:26 am / Beantwoorden

  Mooi lijstje! Heb alleen The Pursuit of Happyness nog niet gezien, ga die maar gelijk aan m’n veel te lange netflix lijst toevoegen :)

 2. jul 7.2016 / 1:03 pm / Beantwoorden

  The Pursuit of Happyness vond ik heel mooi. Ook Jagten is een mooie tip. Ik heb van het lijstje alleen 27 Dresses nog niet gezien en ik denk dat daar voorlopig geen verandering in komt.

 3. jul 7.2016 / 3:51 pm / Beantwoorden

  Naast die fleecedeken mag je ook wel een doos Kleenex naast je neer zetten. Een fles rum maakt het ook allemaal wat dragelijker (en is ook lekker door de warme chocolademelk). Ik zou de rum bij 27 dresses opentrekken want dat is niet echt een film die ik wil zien. De rest is het bekijken zeker waard

 4. jul 8.2016 / 10:30 pm / Beantwoorden

  Ik had bij The Fundamentals of Caring dat ‘ie te hard probeerde ‘indie’ te zijn. Die specifieke humor, de cliché roadtrip…. ik schreef er laatst ook een stukje over: https://daankusen.wordpress.com/2016/06/26/recensie-the-fundamentals-of-caring-2016/

 5. jul 12.2016 / 6:39 pm / Beantwoorden

  Jaaa, liefde voor Intouchables en The Fundamentals of Caring! De andere films lijken me ook wel wat, ga ik eens uitproberen.