Big Little Lies: binge-watch alarm!

Big Little Lies | Header

Nou, Victoria keek ik binnen een week weg (wat is dat tegenwoordig met die mini-seizoenen van acht afleveringen? – I need more!), dus het was weer tijd voor een nieuwe serie! Nieuw van HBO is Big Little Lies, een miniserie gebaseerd op het gelijknamige boek (Grote Kleine Leugens in het Nederlands) van Liane Moriarty.

In Big Little Lies volgen we het perfecte leventje van drie moeders. Van die moeders die hun kinderen iedere ochtend naar school rijden in hun Land Rover (of Prius), die in de ouderraad zitten, die hun kinderen van school halen met perfect geföhnde haren en die er oprecht van overtuigd zijn dat hun kinderen perfect zijn. Volgens mij is dit een universeel fenomeen: in iedere basisschoolklas lopen er wel een paar van deze types rond, of niet?

Big Little Lies

Enfin, Big Little Lies. Een perfect dorpje aan de kust vol van deze mooie, succesvolle moeders die hun kinderen afzetten op school voor hun eerste schooldag. Geen wolkje aan de lucht. Al gauw blijkt echter dat al deze perfecte leventjes nog niet zo perfect zijn. De een is jaloers op de nieuwe vlam van haar ex, de ander heeft te maken met een licht-agressieve man en de derde.. ja, wat is daar nou eigenlijk mee aan de hand? Verder valt er ook nog het een en ander voor in de klas, waardoor er onder de moeders meteen twee kampen ontstaan.

Oh, en er is ook nog een lijk.

Al in de eerste afleveringen zien we flash-forwards naar een gebeurtenis die ergens in de toekomst plaatsvindt. Het is duidelijk dat er een moord wordt gepleegd. We zien röntgenfoto’s, ondervragingen op het politiekantoor, persconferenties. Maar wie er is vermoord, en door wie? Dat is niet duidelijk. En dat maakt deze serie ont-zet-tend spannend.

Big Little Lies

Heel Hollywood doet mee

Oké, niet heel Hollywood, maar er spelen wel een aantal grote namen in deze serie. De drie moeders waar ik het over had? Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Shailene Woodley. Toe maar. Ook spelen Alexander Skarsgard en Zoë Kravitz belangrijke bijrollen. De regie is in handen van Jean-Marc Vallée, die je misschien nog kent van een film als Wild.

Big Little Lies

Spanning én drama

Wat mij betreft de perfecte combinatie. Enerzijds heb je het huis-tuin-en-keuken-drama van het gemiddelde bevoorrechte gezin (kinderfeestjes van de dochter van je aartsrivaal die je boycot door alle kinderen van de klas uit te nodigen voor Disney on Ice, dat soort dingen), maar tegelijkertijd is er ook nog die mysterieuze moord waar je steeds iets meer over te weten komt. Het is duidelijk dat het voorval tussen de kinderen op school uiteindelijk leidt tot de moord. Maar hoe? En door wie? Ik heb nog geen idee, maar kan niet wachten op nieuwe afleveringen om erachter te komen!

Interessante personages, mooie mensen, genoeg ruimte voor méér drama en méér mysterie, een prachtige locatie (Australië, aan de kust): I’m hooked. Ik benoem Big Little Lies bij deze tot de Pretty Little Liars voor volwassenen. Veel kijkplezier!

 1. mrt 13.2017 / 8:30 am / Beantwoorden

  Klinkt supergoed! Heb je nog tips voor hoe ik deze serie kan kijken in een minder-fancy-studentenhuis-zonder-HBO-op-de-televisie? Ik vind downloaden stom, dus hoor graag of er legale opties zijn :)
  Liefs, Rozemarijn

  • mrt 13.2017 / 9:21 am / Beantwoorden

   @Rozemarijn

   Pfoe, legale opties weet ik zo niet. Ik weet wel dat er een aantal streaming sites zijn (vrij makkelijk te vinden met Google) waarbij je niet hoeft te downloaden, maar helemaal legaal is dat natuurlijk ook niet ;)

   • mrt 14.2017 / 1:00 pm / Beantwoorden

    @Daphne Stubbe

    Haha okee, dankjewel! X

 2. mrt 13.2017 / 10:07 am / Beantwoorden

  Oh het boek vond ik geweldig!!! Ik ga eens gluren of ik wel HBO heb? Eigenlijk geen idee!

  De serie lijkt me in ieder geval geweldig!

 3. mrt 13.2017 / 3:00 pm / Beantwoorden

  oeh klinkt erg goed haha door de foto moest ik gelijk aan pretty little liars denken

  • mrt 13.2017 / 3:39 pm / Beantwoorden

   @Rachel

   Ik had precies hetzelfde, haha!

 4. mrt 14.2017 / 9:48 am / Beantwoorden

  Mijn vriendin is hier ook helemaal weg van!

 5. mrt 15.2017 / 10:20 am / Beantwoorden

  Had hier nog niet eerder van gehoord, maar ben er erg benieuwd naar geworden, helemaal als ik lees wie er allemaal aan meedoen.

 6. mrt 15.2017 / 10:23 am / Beantwoorden

  Oh, nog ter info….er staan op het moment vier afleveringen van de serie op de on demand service van Ziggo. Dus als je Ziggo klant bent kun je ze zien.

 7. mrt 18.2017 / 2:43 pm / Beantwoorden

  Oeh klinkt goed! :D