In The Cinema: September

Mother!

De eerste kop warme chocomelk met slagroom is alweer verorberd, dus ik verklaar hierbij het herfstseizoen officieel tot geopend. Helemaal niet erg. Dan hoef ik tenminste geen kostbare zonnestralen te missen als ik de donkere bioscoop in loop. Dat ga ik de komende maand namelijk vaak doen, want er draait een hoop tofs! Kijk je mee?

Enne, we doen gewoon even alsof ik de afgelopen drie maanden niet ben weggeweest, oké? Daar kom ik later nog wel even op terug. Oh, klik op de foto’s voor een trailer!


The Beguiled

Wat krijg je als je een knappe, gewonde soldaat onderbrengt in een strikte meisjeskostschool? Jaloezie, haat en nijd en… een bizarre seksueel geladen sfeer. En dat loopt volgens mij vooral voor Collin Farell, de soldaat in kwestie, redelijk slecht af. Van regisseur Sofia Coppolla (Marie Antoinette & The Virgin Suicides) en met onder andere Nicole Kidman, Kirsten Dunst en Elle Fanning. Belooft heel veel goeds!


Mother!

Toe aan een mindfuck à la Black Swan? Dan mag je Mother! op je lijstje zetten. Een film van dezelfde regisseur nota bene, die volgens de eerste berichten een lachertje maakt van Black Swan. Niet mis dus. Mother! gaat over een echtpaar wiens rustige bestaan totaal overhoop wordt gegooid door een stel vreemde gasten. Ik slaap de komende twee weken alvast niet meer, dan weten jullie dat.


Kingsman: The Golden Circle

Ik wilde net schrijven dat de grootste filmverrassing van vorig jaar Kingsmen: The Secret Service was, maar die film kwam dus uit in 2014. Drie jaar geleden alweer. Moet je niet te lang bij stilstaan. Dit vervolg zal gegarandeerd meer van hetzelfde zijn, maar dat vind ik in dit geval niet erg. Vooral niet als daar iemand als Channing Tatum bij komt kijken. Zo oppervlakkig ben ik dan ook wel weer.


Wind River

Een goede dosis spanning is nooit weg – en daar gaat Wind River de komende maand voor zorgen. De film komt van de schrijver van Sicario en Hell or High Water, die nu met Wind River zijn regie-debuut maakt – en er meteen een prijs voor Beste Regisseur in Cannes voor won. Toe maar. In de film proberen een jonge FBI-agente (Elizabeth Olsen) en een wildjager (Jeremy Renner) een moord op te lossen die is gepleegd in een Native American Reservation.

 
Tulipani

Kijk eens aan, een Nederlandse film die me oprecht leuk lijkt! Tulipani gaat over een boer die na de Watersnoodramp van 1953 op de fiets naar Italië vertrekt, bepakt en bezakt met tulpenbollen. Een beetje bizar, maar de trailer ziet er echt heel leuk uit.

Welke films wil jij deze maand in de bioscoop zien?

 1. sep 10.2017 / 12:00 pm / Beantwoorden

  Jaaa, zo’n zin in het nieuwe filmseizoen! In de zomer is het toch altijd een beetje doods. Van dit rijtje ben ik het meest benieuwd naar Mother! Wind River heb ik afgelopen week in de sneak gezien en die was echt heel goed. Hou sowieso van die schrijver, maar ik vond Elizabeth Olsen verrassend goed (ik dacht tijdens de film al ‘is dat niet het zusje van?’). Gisteren heb ik IT gezien en die was ook fantastisch, mag je eigenlijk niet missen, horror-fan of niet!

  • sep 11.2017 / 10:21 am / Beantwoorden

   @Marlous

   Ik ben nog even bezig honderdduizend excuusjes aan het bedenken om It niet te zien, want ik durf gewoon écht niet. Maar, misschien moet ik me er dan toch eventjes overheen zetten ;)

 2. sep 11.2017 / 6:06 pm / Beantwoorden

  Ik keek afgelopen week naar de eerste film van Kingsman met mijn vriendin en ik vond hem echt ontzettend leuk! Veel actie, maar ook lekker veel humor. Het vervolg hoop ik zeker snel te kijken in de bioscoop! :D

 3. sep 13.2017 / 8:26 pm / Beantwoorden

  Ja, Kingsman II, daar ben ik ook enorm benieuwd naar!

 4. sep 17.2017 / 7:17 pm / Beantwoorden

  Heb zelf enorm zin in Kingsmen!