LIKES & DISLIKES #5

Stanley-Weber

Mei is (bijna) voorbij. Ongelooflijk. Ik weet nog dat ik in november afstudeerde en dacht: “Oh man, ik kan pas in september beginnen aan mijn master, dit jaar gaat vast eeuwen duren.” Inmiddels zijn we 6 maanden verder en hou ik de tijd nauwelijks bij. Ik bedoel, ik heb me ondertussen al lang en breed ingeschreven voor mijn master en heb zelfs een optie op een appartementje (soort van, daarover later meer). Hoe dan ook: de likes & dislikes van mei!

❤️ STANLEY WEBER

Move over, Jamie Fraser! Wat is Stanley Weber een verschrikkelijk goed gecastte toevoeging aan Outlander. Comte St. Germain – alleen de naam van zijn karakter al – is by far het meest interessante nieuwe karakter in de serie. En oké, als ik even heel oppervlakkig mag zijn: laat een man die er zó uit ziet Frans spreken en ik ben om.

(Oké, kleine spoiler misschien, maar inmiddels is de Comte alweer verdwenen uit Outlander. Heb ik ook eens een nieuwe favoriet in dit tot nu toe niet-meer-dan-oké seizoen. Damn.)

Daredevil

❤️ DAREDEVIL

De laatste keer dat ik zo fangirlde over een serie was toen ik Outlander voor het eerst zag. Ik weet niet wat het is met deze serie, want het lijkt alles wat ik niet leuk vind (superheld: check, veel vechtscènes: check), maar ik vind het geweldig. Ik ben het tweede seizoen nog een beetje aan het opsparen zodat ik er nog eventjes mee vooruit kan, want het lijkt er op dat het derde seizoen nog even op zich laat wachten. Helaas!

Broderick Road Rocking Choc Choc Block

❤️ DEZE CHOCOLAATJES

Heb je €1,25 over? Loop dan binnenkort eens de AH To Go binnen en koop deze chocolaatjes. Het zijn biscuitjes en marshmallows overgoten met melkchocola. En het is zo zo zo goed. Ik mag van geluk spreken dat ik tegenwoordig niet meer vaak met de trein reis, anders was ik nu tonnetje rond.

Zuiver

❤️ ZUIVER TAFELTJE

Ik ben zo’n type dat nooit iets wint – en daarom ook eigenlijk gewoon nooit mee doet aan winacties (hmm.. zou het misschien daar door komen dat ik nooit iets win?), dus ik was ook licht verbaasd toen Ysanne van BlogofYs me mailde en me vertelde dat ik een bijzettafeltje van het merk Zuiver had gewonnen. Heel tof! Inmiddels staat ‘ie tijdelijk naast mijn bed, maar in de toekomst gaat ‘ie vast en zeker mee naar Antwerpen. Thanks Ysanne!

❤️ ME BEFORE YOU

Sommige mensen lopen alleen hard in de zomer; ik lees alleen in de zomer. Ik vind er echt niets aan om binnen te lezen. Buiten daarentegen? Geef me de zon, een stoel en een boek, en ik krijg de middag wel om. Me Before You leest heerlijk luchtig weg (wat een leuk hoofdpersonage ook), ondanks dat het eigenlijk een best heftig verhaal is. En oké, tegen het eind heb ik zelfs wat traantjes gelaten.

☁️ PEESPLAATONTSTEKING

Ik stond op een donderdagochtend op en wist niet hoe snel ik weer moest gaan zitten. Verrassing: ik kon totaal geen gewicht op mijn rechtervoet zetten. Na twee dagen gehinkeld te hebben onder het mom van “als het spontaan komt, gaat het ook weer spontaan weg” besloot ik toch maar eens naar de dokter te gaan. Die vertelde me doodleuk dat de pees in mijn voet waarschijnlijk licht was gescheurd en er een ontsteking was ontstaan. Oh, en dat ik minstens een halve week niet mocht lopen. Wat een feest. Inmiddels is mijn voet weer helemaal in orde, maar halleluja, wat een gedoe.

Processed with VSCO with f2 preset

☁️ BEZICHTIGINGEN IN ANTWERPEN

In de tweede editie van “appartementen bezichtigen in Antwerpen”: nog een fiasco! Mijn vriendin en ik hadden dus weer een leuk appartement gezien. Het lag lekker centraal, zag er mooi licht uit, er hingen kroonluchters aan het plafond en was óók nog eens beschikbaar vanaf augustus – kortom: het leek perfect.

Het begon al goed toen de bezichtiging de dag van tevoren werd afgezegd. Of ik een week later ook aanwezig kon zijn. Eh.. nee? Natuurlijk stond ik dan al een hele dag ingeroosterd op mijn werk. Met heel veel pijn en moeite wist ik opnieuw vrij te krijgen en vertrok ik vorige week woensdag vol goede moed naar Antwerpen.

We komen daar aan en.. er staan nog zeker 10 andere mensen te wachten op de bezichtiging. Dit bracht ons enthousiasme al naar een nulpunt, maar toen bleek dat er niemand thuis was en de makelaar geen sleutel had, werd het helemaal leuk. Of we dan de week daarna maar weer langs konden komen?

Kon ik dus helemaal niks mee. Uiteindelijk hebben we een uur flink balend door Antwerpen gestrompeld en besloten we dat we als asociale Hollanders best zelf nog eens konden aanbellen. En wat denk je? Er werd gewoon open gedaan! Verhuurder wist van niks, maar als we de makelaar nog konden vinden, mochten we best even binnen komen kijken. Dus, hoppa, makelaar gebeld, die had nog wel even tijd, en uiteindelijk hebben we het appartement dus toch nog kunnen zien. Godzijdank was het belachelijk mooi (en spotgoedkoop), dus we hebben besloten dat we het willen hebben. Dus eh, finger’s crossed dat niemand ons voor is geweest!

Nashville

☁️ NASHVILLE

Gisteravond keek ik de laatste aflevering van Nashville ooit. Stiekem deed dat toch net iets meer pijn dan ik had gedacht (vooral door die idioot frustrerende cliffhanger aan het eind – hoe durven ze?!). Echt, wat jammer dat de serie gecanceld is! Ik blijf hopen dat een ander netwerk de serie toch nog oppikt, al acht ik de kans klein. Hoe kom ik er nu achter hoe Maddie’s carrière vordert? Of hoe lang het goed gaat tussen Scarlett en Gunnar En Avery en Juliette? Iemand die nog een serie van hetzelfde kaliber kent? Let me know!

 1. mei 30.2016 / 3:42 pm / Beantwoorden

  Ik ben wel benieuwd naar nashville ik wil er ook wel mee beginnen maar the vampire diaries komt ook bijna seizoen 6 van uit! beste serie ever!

 2. mei 30.2016 / 5:56 pm / Beantwoorden

  Aaah leuk het tafeltje! Staat goed zo naast je bed :) en die chocolade nooo, waarom weet ik dit nu. Ben benieuwd of jullie het appartement krijgen, op zich een voordeel dat niemand er in kon behalve jullie die dag :)

 3. mei 30.2016 / 8:41 pm / Beantwoorden

  Wat een gedoe, appartementen zoeken in het buitenland. Ik hoop dat deze van jullie gaat worden!

 4. mei 30.2016 / 9:16 pm / Beantwoorden

  Wat een leuk tafeltje! Ik zal komende week nog even in Me Before You beginnen zodat ik hem uit heb voordat de film uitkomt.

 5. jun 2.2016 / 12:45 pm / Beantwoorden

  Die chocola ziet er inderdaad wel goed uit..binnenkort ga ik ‘m eens proberen.

  Raar verhaal met dat appartement, hopelijk wordt het iets.

 6. jun 5.2016 / 9:52 pm / Beantwoorden

  Oh Daphne, waarom vertel je me dat nou van die chocolaatjes?! Ik kom vanwege m’n werk regelmatig langs de AH to Go dus ik moet dit soort dingen niet weten :p