Naar de bioscoop in november!

Bioscoop november 2016

November is gonna be good! Er draaien ontzettend veel films die me de moeite waard lijken. Of ik ze ook allemaal in de bioscoop ga zien? Ik denk het niet. Tegenwoordig mag ik van geluk spreken als ik één keer per week kan neerploffen op een rode pluchen stoel. Maar ach, er zijn gelukkig andere manieren om films te bekijken!

Hacksaw Ridge

Het is al even geleden dat Mel Gibson een film regisseerde, maar aan de goede kritieken te zien is hij het nog niet verleerd! Hacksaw Ridge vertelt het waargebeurde verhaal van een legerarts (Andrew Garfield, of nou ja, die speelt hem dus) die in de frontlinies van WOII vocht, maar niet één keer een wapen aanraakte. Puur omdat hij niet achter de oorlog stond. Lijkt me interessant, en man, de trailer ziet er goed uit.

Snowden

Volgens mij mag ik mijn bachelorsdiploma direct inleveren als ik zeg dat het hele Snowden-gebeuren destijds een beetje langs me heen is gegaan, maar.. nou ja, eigenlijk heb ik dat hele gebeuren dus gemist. Ondertussen heb ik me wel een beetje ingelezen, maar om nou te zeggen dat ik er alle ins en outs van weet? Nope. Gelukkig is er nu een film met Joseph-Gordon Levitt in de hoofdrol en weet ik er straks alles van. Thank God for Hollywood ;)

Arrival

Deze film wordt geregisseerd door Denis Villeneuve. Vorig jaar eindigde één van zijn films in mijn top-10 (Sicario) en één van zijn films in de prullenbak (Enemy). Het kan dus alle kanten opgaan. De film gaat over een communicatiedeskundige (Amy Adams) die een manier moet bedenken om met pas gelande aliens te praten. Alvast een groot pluspunt: in deze film zien marsmannetjes er niet uit als groene mensen – of überhaupt als mensen.

The Light Between Oceans

Al ging deze film over pratende leverworsten, dan nog had ik hem willen zien. Zo gaat dat als Michael Fassbender en Alicia Vikander de hoofdrollen spelen. Ik vind die twee fan-tas-tisch. Het verhaal lijkt me ook top: een koppel probeert jarenlang vergeefs kinderen te krijgen. En dan spoelt er op een dag een baby’tje aan. Ze voeden het op, maar na een aantal jaar ontmoeten ze de vrouw die wel eens de echte moeder van het kindje zou kunnen zijn. Drama, drama, drama. Ik hou ervan.

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Ergens ben ik heel enthousiast over Fantastic Beasts, anderzijds ben ik bang dat deze film enorm gaat tegenvallen. Want eerlijk, geen enkele film kan op tegen het nostalgische gevoel dat ik bij Harry Potter krijg. Hoe dan ook wil ik de film wel heel graag zien – en man, ik hoop zo dat het de Harry Potter-naam waard is!

Complete Unknown

De film van die mooie posters! De synopsis die ik van deze film heb  gelezen geeft volgens mij veel en veel te veel weg van deze film, dus ik ga er ook niet al te veel over vertellen. Het gaat in ieder geval over een man die een vrouw ontmoet. Of nou ja, hij kent deze vrouw, hij kan haar alleen niet goed plaatsen. En had ze niet een andere naam? En waarom kent deze vrouw hem niet? Plot lijkt me interessant, de acteurs zijn goed én de poster is prachtig. Ik ga hem zien.

I, Daniel Blake

Over deze film hoorde ik ook al veel goeds. De beschrijving sprak me niet meteen aan (een timmerman in Engeland krijgt een hartaanval, heeft voor het eerst in zijn leven een uitkering nodig om rond te komen en komt in contact met een jonge alleenstaande moeder met hetzelfde probleem), maar toen ik de trailer zag, was ik om. Ook een heel herkenbaar verhaal voor een hoop mensen, denk ik! Deze wil ik sowieso in het filmhuis zien.

 1. nov 3.2016 / 5:05 pm / Beantwoorden

  Fantastic Beasts lijkt me ook geweldig. Ik vrees alleen een beetje voor de franchise als ze nu al Johnny Depp aan een sequel binden. De man was ooit een briljant acteur, maar houdt het nu een beetje bij het zelfde Jack Sparrow-achtige personage.

  • nov 3.2016 / 5:28 pm / Beantwoorden

   @Daan

   Ja, al blijf ik hem toch wel goed vinden! En wie weet is dit een soort omslag, ofzo. Ik hoop het in ieder geval haha.

 2. nov 3.2016 / 5:47 pm / Beantwoorden

  Ik vind dat er de laatste tijd veel goede films in de bioscoop komen

 3. nov 4.2016 / 12:09 pm / Beantwoorden

  Ik heb tijdens het PAC Festival drie films al gezien. The light between oceans voldeed voor mij niet aan de verwachting. Dat is dus zeer persoonlijk. De tranen die ik verwachtte bij die film kwamen juist bij I, Daniel Blake. Wat een geweldige film en hoe confronterend. Tranen met tuiten hoe moeilijk mensen het kunnen hebben en hoe sterk ze (over het algemeen) zijn. Een Must see!!
  Snowden is ook een aanrader, vooral omdat het een waargebeurd verhaal is.

  En ik heb bij de andere films nu ook weer een verlangslijstje. Leve de bios!!

 4. nov 4.2016 / 9:42 pm / Beantwoorden

  Arrival lijkt me gaaf! Films met een ander perspectief op aliens (ipv ‘OMG ZE VALLEN AAN’) is altijd leuk om te zien :)

 5. nov 14.2016 / 3:27 pm / Beantwoorden

  Fantastic Beasts ga ik deze week waarschijnlijk zien en The Light Between Oceans lijkt me ook prachtig!

 6. nov 19.2016 / 11:50 am / Beantwoorden

  Oh wat een fijne blog heb jij! Mooi vormgegeven en met goede filmtips!

  Ik heb The light between the oceans op het Gents filmfestival gezien en ik vond ‘m zo mooi! Geweldige acteurs ook. Afgelopen week ook Fantastic beasts gezien en die vond ik ook leuk!

  Ik kijk heel erg uit naar Arrival (vanwege de regisseur – ik vond Enemy wel goed!) en complete unknown had ik nog niet van gehoord maar ben ik nu ook wel benieuwd naar!

  • nov 21.2016 / 11:50 am / Beantwoorden

   @Marlous

   Ahh, dankjewel! Ik volg jouw blog al heel lang, dus dan is zoiets altijd leuk om te horen! :)