Netflix-tip: Dear White People

Dear White People

Je wil niet weten hoeveel series je er doorheen jaagt als je dagelijks een uur in de trein zit. Echt, thank God voor Netflix en hun download-functie. De afgelopen anderhalve week heb ik me dan ook prima vermaakt met een nieuwe serie, namelijk Dear White People. Deze serie maakt Oude Blanke Mannen in Amerika heel boos, dus dan weet je dat het goed is.

Dear White People

Dear White People gaat over een groepje zwarte studenten op een chique – overwegend blanke – Ivy League universiteit. Of nou ja, eigenlijk gaat de serie vooral over hoe racisme nog altijd aanwezig is en hoe blanke mensen zich daar totaal niet bewust van zijn. White privilege dus. Heel ironisch dus dat massa’s blanke Amerikanen hun Netflix-account opzeggen door deze serie. Misschien toch iets te confronterend?Dear White People

Iedere aflevering zien we door de ogen van één student. Een ensemblecast dus, maar net als in 13 Reasons Why is er wel een centraal personage: Samantha White (gespeeld door Logan Browning, de actrice met het mooiste gezicht dat ik ooit gezien heb). Ze heeft een radioshow waarin ze haar blanke medestudenten op cynische wijze – met de woorden “dear white people” – aanspreekt op hun racistische gedrag, en dat wordt haar niet altijd in dank afgenomen. Wat haar zwarte medestudenten haar ook niet in dank afnemen: haar blanke vriendje (door wiens ogen we ook een aflevering zien).

Luchtig, maar niet oppervlakkig

De serie is vrij luchtig en de afleveringen duren maar 20 minuten (ideaal als korte break tijdens het studeren), dus je kijkt de serie redelijk makkelijk weg. Toch draait de sfeer hier en daar compleet om, zoals in de aflevering waar er de campuspolitie een zwarte student zonder enige reden onder schot houdt. Op deze paar momenten na voelt de serie nergens heel zwaar, maar hij houdt je wel een flinke spiegel voor. En dat is helemaal zo verkeerd nog niet.

Dear White People

Voor wie? Iedereen die houdt van een mix tussen comedy en (relatie)drama en die niet al te snel op zijn teentjes is getrapt.

Binge-watchable? Absoluut. Er zijn tien afleveringen van plusminus 20 minuten – kijk je zo weg.

[yasr_overall_rating]

 1. mei 17.2017 / 12:39 pm / Beantwoorden

  Ik ben benieuwd, ik zal hem binnenkort opzetten.

 2. mei 17.2017 / 1:07 pm / Beantwoorden

  Hoe is de serie ten opzichte van de film?

  • mei 17.2017 / 6:08 pm / Beantwoorden

   @Nostra

   Geen idee, die heb ik niet gezien!

 3. mei 17.2017 / 5:22 pm / Beantwoorden

  Wat een goede tip, thanks voor het delen!

 4. mei 17.2017 / 7:11 pm / Beantwoorden

  Ik heb het eerste seizoen gezien en ik vond het wel een goede serie. Ben benieuwd naar de rest.

 5. mei 18.2017 / 8:46 am / Beantwoorden

  Ah, ik zocht nog een luchtige serie van 20 min. per aflevering voor tijdens de workout dus dit is wel een optie. Thanks!

 6. mei 18.2017 / 4:08 pm / Beantwoorden

  Ik vond hem best aardig! Heb er zelf ook een paar weken terug iets over geschreven.

 7. mei 18.2017 / 8:27 pm / Beantwoorden

  Vandaag begonnen en afgekeken. Gelukkig duren de afleveringen maar 20 minuten. Vind het een goede serie waarin je ook ziet dat er onder hen ook discussie is. Wat ik ook goed vind is dat ze ook wel laten zien dat sommige niet blanken bij alles denken dat het rascisme is. Helaas is het wel zo dat het nog te veel gebeurd. Is het serieus dat mensen in Amerika hierom hun netflix abo stopzetten?! Echt belachelijk.

 8. jun 7.2017 / 12:58 am / Beantwoorden

  Chille serie hoor.