Deze nieuwe series werden genomineerd voor een Emmy!

Nieuwe series: The Handmaid's Tale

Het is herfst! Ondanks dat dit mijn favoriete seizoen is (want: niet te koud, maar ik kan wel weer al mijn truien aan), loop ik ieder jaar tegen hetzelfde probleem aan: al mijn series zijn op. Door de lange zomerstop heb ik namelijk alles bijgekeken. En aan één nieuwe aflevering per week heb ik bij lange na niet genoeg. Tijd voor nieuw kijkvoer dus!

Gelukkig werden afgelopen zondag de Emmy’s uitgereikt, wat betekent dat mensen met verstand van zaken al fijn hebben uitgezocht wat de beste nieuwe series van het afgelopen jaar waren. Ik zet ze op een rijtje!

This Is Us

Wordt beschouwd als de beste serie van het afgelopen jaar, maar heel eerlijk: dit is de eerste keer dat ik er van hoor. In de serie volgen we drie mensen van 36 jaar oud die op dezelfde dag zijn geboren. Ze kennen elkaar niet, maar hebben wel veel met elkaar gemeen. Klinkt een beetje als.. nou ja, drie keer niks. Maar ik ga er toch maar van uit dat zo’n serie niet voor niets voor een Emmy wordt genomineerd. Ik ga ‘m een kans geven!

Westworld

Grote kans dat je al wél het een en ander hebt gehoord over deze sci-fi serie (of al met smacht op het tweede seizoen aan het wachten bent). Westworld gaat over een westernpretpark dat wordt bevolkt door menselijke robots die langzaam maar zeker ontsporen. Zware kost en roept een hoop filosofische vragen op, maar is zeker de moeite waard.

The Crown

Natuurlijk werd de duurste Netflix Original tot nu toe ook genomineerd! Het eerste seizoen van The Crown kostte blijkbaar net zoveel als de eerste twee seizoenen van House of Cards bij elkaar. Gelukkig zie je het er aan af. Dit kostuumdrama over de Britse koningin Elizabeth II zit bomvol extravagante kostuums en prachtige locaties. Je moet van dit soort kostuumdrama-achtige series houden, maar The Crown zit hoe dan ook goed in elkaar!

The Handmaid’s Tale

De grote winnaar van de avond is een serie die in Nederland niet legaal te zien is. Beetje jammer weer (al zijn er natuurlijk altijd opties ;). The Handmaid’s Tale speelt zich af in een futuristische samenleving waarin bijna alle vrouwen onvruchtbaar zijn. En dus wordt het handjevol vrouwen dat nog wél vruchtbaar is ingezet als menselijke broedmachine voor de rijke elite. De serie volgt één van deze vrouwen. Vrij donkere, heftige serie, maar o – zo goed!

Stranger Things

Als we het toch hebben over donkere series.. Stranger Things is dat zeker ook. De serie speelt zich af in de jaren ’80 en draait rondom de geheimzinnige verdwijning van de twaalfjarige Will. Zijn moeder slaat door, zijn vrienden gaan op zoek naar aanwijzingen én er verschijnt plotseling een mysterieus meisje met psychokinetische krachten. Het tweede seizoen verschijnt volgende maand op Netflix, dus je kunt direct doorkijken!

Atlanta

Ook niet in Nederland te zien, verdorie. Atlanta is de enige nieuwe komedieserie die dit jaar werd genomineerd. De serie gaat over een man uit Atlanta. Hij is een university drop-out, heeft geen geld en geen huis. Als hij erachter komt dat zijn neef op het punt staat door te breken in de rapscene, besluit hij weer contact met hem te zoeken, om te kijken of hij zijn leven misschien ook kan beteren.

Uit dit rijtje heb ik zelf Atlanta en This Is Us nog niet gezien. Ik denk dat ik start met Atlanta, ik ben wel weer eens toe aan een nieuwe komedieserie! Met welke nieuwe series denk jij zelf te starten?

  1. sep 22.2017 / 3:51 pm / Beantwoorden

    Atlanta heb ik gezien en die was heel erg leuk, kan niet wachten op het volgende seizoen. Ook Westworld was uiteraard fantastisch. De rest heb ik nog niet bekeken (er is ook veel te veel aanbod!)

  2. sep 22.2017 / 4:16 pm / Beantwoorden

    Stranger things heb ik ook wat van gezien, maar nog niet alles. Toch maar eens oppakken

  3. sep 25.2017 / 4:07 pm / Beantwoorden

    This Is Us is geweldig! Ze kennen elkaar wel, trouwens: ze zijn een drieling (eigenlijk tweeling en een geadopteerde derde broer die toevallig precies op dezelfde dag geboren is) en de serie laat hun levens zien als een soort drieluik. En Mandy Moore en Milo Ventimiglia zijn awesome!