Quick guide: nieuwe tv-series » herfst 2016

In de zomerstop al je favoriete series er doorheen gejaagd? Of juist voor de honderdste keer aan Gossip Girl begonnen en ben je daar nu toch wel echt klaar mee? Goed nieuws! Het tv-seizoen is weer van start gegaan en dat betekent dat er op de Amerikaanse TV weer een hoop nieuwe series te zien zijn! Nou lukt het me niet om van iedere serie de pilot-aflevering te zien (believe me, I tried), maar ach, meestal weet je na het zien van de trailer toch al wel of iets je aanspreekt. Ik zette de nieuwe tv-series voor je op een rijtje!

Nieuwe tv-series | The Good Place & Designated Survivor

THE GOOD PLACE | 19 SEPTEMBER

Met: Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, Jameela Jamil, Manny Jacinto, D’Arcy Carden.
Synopsis: Eleanor Shelltrop sterft en belandt in “The Good Place”, een soort magische, perfecte plek voor goede mensen. Al snel komt Eleanor erachter dat er een grote fout is gemaakt: ze was helemaal geen advocaat die onschuldige mensen hielp. Sterker nog: ze was helemaal geen goed mens.
Ga ik door de eerste drie afleveringen heenkomen? Het blijft lastig om een serie alleen op de trailer te beoordelen, maar op 1 of 2 momentjes na ziet dit er tof uit! The Good Place (als in, de plek zelf) lijkt me geweldig. Misschien moet ik ook maar meer goede dingen doen – you never know. Maar ja, ik denk dat ik hier wel doorheen kom.
Trailer? x

DESIGNATED SURVIVOR | 21 SEPTEMBER

Met: Kiefer Sutherland, Maggie Q, Natascha McElhone, Kal Penn.
Synopsis: Als de gehele Amerikaanse regering bijeen komt, wordt er altijd één persoon op een afgezonderde locatie beschermd. Gewoon, voor het geval de president, de vice-president en een groot deel van de regering een aanval niet overleven. Dat is dus precies wat er in Designated Survivor gebeurt: iemand die vrij laag in de rangorde staat, wordt plotseling president.
Ga ik door de eerste drie afleveringen heenkomen? Ja, aan de ene kant vind ik dit onderwerp heel interessant, maar aan de andere kant: zodra je over het hele “oh-jee-hij-is-opeens-president” heen bent, weet ik niet wat er nog van de serie overblijft. Twijfelgevalletje!
Trailer? x

Nieuwe tv-series | Divorce & Westworld

WESTWORLD | 2 OKTOBER

Met: Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, en nog heel veel anderen.
Synopsis: Westworld: een thema-park waarin robots aan iedere behoefte van de bezoeker voldoet. Een soort Sims, maar dan écht, zeg maar. Maar wat als de robots in kwestie erachter komen dat hun leven niet echt is, en ze in protest komen?
Ga ik door de eerste drie afleveringen heenkomen? Dit moet toch wel dé serie van deze herfst worden? De serie is gebaseerd op een beroemd boek, werd geschreven door één van de broertjes Nolan, wordt deels geproduceerd door J.J. Abrams én heeft een fenomenale cast. Yes, hier ben ik héél benieuwd naar.
x

DIVORCE | 9 OKTOBER

Met: Sarah Jessica Parker, Molly Shannon, Talia Balsam.
Synopsis: Een koppel gaat door een hele lange scheiding. That’s it.
Ga ik door de eerste drie afleveringen heenkomen? Goedlopend dialoog en op elkaar ingespeelde acteurs doen al heel veel voor een serie – en het lijkt alsof het daarmee wel goed zit. Heel klein mini-probleempje, echter.. ik vind Sarah Jessica Parker niet zo leuk. Maar goed, we zullen zien!
Trailer? x

Nieuwe tv-series | The Crown & Gilmore Girls

THE CROWN | 4 NOVEMBER

Met: Claire Foy, Matt Smith, Jared Harris, Vanessa Kirby, John Lithgow en Greg Wise.
Synopsis: Queen Elizabeth II is 25 jaar oud, net getrouwd, en staat op het punt om aan het hoofd van ‘s werelds bekendste monarchie te gaan staan. Het Britse Rijk staat op het punt ineen te storten, de poltieke wereld is een rommeltje en een jonge vrouw op de troon.. het is een nieuw tijdperk.
Ga ik door de eerste drie afleveringen heenkomen? Ja, waarschijnlijk wel! Ik heb nog altijd een serie nodig om het Downton Abbey-vormige gat in mijn hart op te vullen, dus laat maar komen!
Trailer? x

GILMORE GIRLS: A YEAR IN THE LIFE | 23 NOVEMBER

Met: Lauren Graham, Alexis Bledel, Keiko Egena, Aris Alvarado
Synopsis: Oké, het is lichtelijk overbodig om te zeggen, maar dit is dus het vervolg op Gilmore Girls.
Ga ik door de eerste drie afleveringen heenkomen? Ja, confession time: ik heb Gilmore Girls nog nooit gezien. Misschien moet ik daar eerst maar eens mee beginnen. Staat gewoon op Netflix, dus veel moeite kost het niet. Trailer? x

🎥🎥🎥🎥🎥

Er verschijnen deze herfst nog veel meer nieuwe tv-series, maar naar deze zes ben ik het meest benieuwd. Welke serie spreekt jou het meest aan? Laat het weten! :)

Liefs,
Daphne

 1. sep 3.2016 / 11:23 am / Beantwoorden

  Ik ben wel benieuwd naar Good Place en Westworld! En natuurlijk Gilmore Girls <3
  Ik kijk alleen mijn series nog maar via netflix, dus het zal wel even wachten worden voor ik die nieuwe series kan kijken!

 2. sep 4.2016 / 12:44 pm / Beantwoorden

  Westworld klinkt echt heel tof! Ik ga eerst even het boek opzoeken :)

 3. sep 4.2016 / 5:26 pm / Beantwoorden

  The Crown ben ik enorm benieuwd naar!

 4. sep 4.2016 / 8:06 pm / Beantwoorden

  Nog twee aanraders: ‘Victoria’ (Itv), met ex-Doctor Who companion Jenna Coleman in de titelrol. En ‘You’re The Worst’ (FX) (geweldige drama/comedy) is aan het derde seizoen begonnen, dus de eerste twee kunnen gebinged worden!

  • sep 6.2016 / 11:05 am / Beantwoorden

   @Daan

   Ah ja, over Victoria had ik al het een en ander gehoord – compleet vergeten! Thanks voor de tip!

 5. sep 5.2016 / 10:27 am / Beantwoorden

  Westworld klinkt erg interessant!

 6. sep 6.2016 / 10:33 am / Beantwoorden

  Designated Survivor ga ik waarschijnlijk alleen kijken vanwege Maggie Q, maar ik heb ook dezelfde twijfels over hoe het plot zal gaan. Verder ziet Westworld er heel gaaf uit!