SHORT THOUGHTS #4

HeaderIk loop hopeloos achter met mijn recensies. Een beetje net zo hopeloos als dat ik vroeger achterliep met mijn wiskundehuiswerk, zeg maar. Kunnen we niet hebben natuurlijk. Dus: mini-recensies it is.

AANRADERS

Burnt

BURNT
Eigenlijk is dit gewoon een soort Chef, alleen dan minder tosti’s, sambamuziek en een schattig kindje. Eigenlijk gewoon wat meer dertien-in-een-dozijn. Maar soit, hij is best leuk. Bradley Cooper speelt zo’n typische arrogante en tierende chef-kok die ondanks zijn lastige verleden tóch een volgende Michelinster wil binnenslepen. Natuurlijk moet ‘ie dan eerst zijn leven beteren en verliefd worden, je kent het narratief wel. Verwacht je geen wonderen, dan vermaak je je prima met Burnt.

45 Years

45 YEARS
Iets zwaardere kost, maar zo mooi: 45 Years. De film gaat over een echtpaar, Kate en Geoff, dat al bijna 45 jaar getrouwd is. Het is zo’n perfect koppel dat aan halve zinnen genoeg heeft, zeg maar. Een week voor het grote jubileumfeest ontvangen ze echter een brief waarin staat dat het lichaam van Geoffs eerste grote liefde, die ooit vermist raakte in de Alpen, is teruggevonden. En tja, dat hakt er in. De film is op zich niet heel verrassend en ook wat traag, maar het acteerwerk is zó mooi. Typisch zo’n film waar je nog een paar dagen over na denkt.

Joy

JOY
Een film over een huismoeder die roem verwerft met Tell-Sell producten is gewoon niet bijzonder spannendook niet als je Jennifer Lawrence de hoofdrol laat vertolken. De film is prima, maar.. tja, er valt gewoon niet al te veel van te maken. Hij was nou ook weer niet slecht genoeg om hem niet aan te raden, maar na het kijken was ik toch enigszins teleurgesteld. Ik zag de laatste scène en dacht: “Oh, dit is het?” Maar oké, op zich heb ik me er even mee vermaakt.

When Marnie Was There

WHEN MARNIE WAS THERE
Deze was mooi! Ik lag ziek in bed en gooide er een tekenfilm tegenaan om me weer even 5 te voelen. Zou iedereen moeten doen, vind ik. De film gaat over een verlegen meisje zonder vrienden dat voor haar astma een zomer doorbrengt bij haar familie aan de kust. In het “spookhuis” in het moeras vindt ze een nogal mysterieuze vriendin: Marnie. Ik ga verder niets verklappen, maar het is zó mooi. Ik heb oprecht zin om nu alle films van Studio Ghibli te kijken.

SLA DEZE MAAR OVER

Stalked By My Neighbour

STALKED BY MY NEIGHBOUR
Met één blik op de titel wist ik al dat dit niks kon zijn, maar mijn beste vriendin had van haar date gehoord dat dit écht een goede film was. Wat een waardeloze troep was dit. De film gaat over een meisje dat foto’s van de hele buurt maakt (wat op zich al een rare actie is) en op een avond getuige is van een moord. Vervolgens beschuldigt ze al haar buren één voor één van de misdaad. Geen aanrader. Ook niet kijken omdat ‘ie gratis op Netflix staat. Ver bij uit de buurt blijven.

The End Of The Tour

THE END OF THE TOUR
Ik zag dat deze film in het filmhuis-circuit echt de wolken in werd geprezen, dus ik waagde ook maar een kansje. Maar nee, het was niet helemaal mijn ding. Het is vooral een hele hoop filosofisch gebrabbel over roem en literatuur. Ik kan daar soms wel wat mee, maar in dit geval? Nee. Terwijl het plot (een journalist van Rolling Stone denkt terug aan de gesprekken met één van de grotere schrijvers uit de jaren ’90) op zich best prima klonk. Jammer!

Diary of a Teenage Girl

DIARY OF A TEENAGE GIRL
Ik kan niet zo goed tegen films met personages die ik gewoon niet mag. Deze film gaat in principe over een super naïef minderjarig meisje met een lichte obsessie met seks dat zich laat ontmaagden door de vriend van haar moeder. Ik voelde me vooral heel ongemakkelijk bij de film en ik ergerde me echt helemaal kapot aan de hoofdpersoon. Nope, nope, nope.

 

 

 

 

 

 1. jan 26.2016 / 1:10 pm / Beantwoorden

  Ah ik kan weer twee films van mijn to-watch lijst afstrepen dankzij jouw afraders :p

 2. jan 26.2016 / 1:52 pm / Beantwoorden

  Hahaha wat fijn dat je ook afraders laat zien

 3. jan 26.2016 / 9:12 pm / Beantwoorden

  45 Years heb ik ook pas gezien en die is inderdaad wel traag maar heeft zeker wel een bepaalde punch. Joy was wel ok, maar zo eentje die je snel weer vergeet. When Marnie was Here was wel ok, niet de beste Ghibli film. Hoeveel van hun films heb je gezien? Er zijn er zoveel de moeite waard :)

  Burnt heb ik wisselende verhalen over gehoord en dan ook nog niet gezien…want Chef was zo goed dat dit alleen maar kan tegenvallen was mijn gedachte.

 4. jan 27.2016 / 11:47 am / Beantwoorden

  Joy moet ik maar eens gaan zien, geloof ik!

 5. jan 28.2016 / 12:12 pm / Beantwoorden

  Oh help, ik loop dus dramatisch op achter met films kijken merk ik nu, Joy en Burnt staat hoog op het lijstje… daar moet ik maar snel eens mee beginnen!

 6. jan 30.2016 / 3:22 pm / Beantwoorden

  Ik wil 45 Years nog zien. Burnt was idd vermakelijk, maar niet veel meer dan dat. Ik kijk Chef liever nog een keer. :)

 7. jan 30.2016 / 4:13 pm / Beantwoorden

  Studio Ghibli-films schitteren vaak in hun eenvoud.