Vier up-and-coming acteurs om in de gaten te houden

Het ene moment spelen ze een niet heel benoemenswaardig lijk in een van de afleveringen van CSI: Miami, het volgende moment spelen ze in films die worden overladen met Oscarnominaties. Ze zeggen niet voor niets dat acteurs “doorbreken” – van het een op het andere moment verschijnen ze en zie je ze overal. Maar dan ook écht overal. De volgende vijf up-and-coming acteurs moet je de komende tijd zeker in de gaten houden, want ze zouden zomaar eens kunnen uitgroeien tot de nieuwe lievelingetjes van Hollywood (als ze dat niet al zijn).

up-and-coming acteurs: timothée chalamet

Timothée Chalamet

Timothée brak door met zijn rol in Call Me by Your Name en knalde zich meteen naar een Oscarnominatie. Ook speelde hij dit jaar in een filmpje genaamd Lady Bird, dat ook nog een aardige Beste Film-nominatie binnensleepte. Je moet het maar even doen. Hij heeft het talent, de charme én het haar om zichzelf binnen no time op te werken tot het lievelingetje van Hollywood.

Je bewondert Timothée de komende tijd in:

 • Mocht deze film ooit het daglicht zien: Woody Allen’s A Rainy Day in New York, met o.a. Jude Law, Elle Fanning  en Selena Gomez.
 • Beautiful Boy, met o.a. Steve Carell.
 • The King, met o.a. Robert Pattinson.
 • en natuurlijk de Call Me by Your Name sequel die is aangekondigd – YAY.

 

up-and-coming acteurs: Nick Robinson

Nick Robinson

Zijn naam zegt je misschien niks, maar Nick Robinsons gezicht ben je ongetwijfeld een aantal keer tegengekomen tijdens een avondje uit naar de bioscoop. In 2013 zag je hem in het filmhuislievelingetje The Kings of Summer, vorig jaar was hij die ene tiener in Jurassic World die zijn smartphone interessanter vond dan een genetisch gemodificeerde T-Rex. 2018 is echter het jaar waarin iedereen ook zijn naam leert kennen; Nick Robinson speelt namelijk de hoofdrol in de eerste gay teen romcom die door een grote studio wordt uitgebracht: Love, Simon.

Je bewondert Nick de komende tijd in:

 • Love, Simon, met o.a. Jennifer Garner, Josh Duhamel en  Katherine Langford.
 • Strange But True.
up-and-coming acteurs: lucas hedges

Lucas Hedges

Nóg zo’n acteur die op de een of andere manier een neus voor Oscarfilms heeft. Hoe hij het doet? Geen idee, maar hij flikt het. In het verleden speelde hij al in Moonrise Kingdom, Labor Day en The Grand Budapest Hotel, maar vorig jaar brak hij écht door  met zijn rol in Manchester by the Sea, die hem gelijk ook zijn eerste Oscarnominatie opleverde. Dit jaar verscheen hij in zowel Lady Bird als Three Billboards Outside Ebbing Missouri.

Je bewondert Lucas de komende tijd in:

 • Mid ’90s, samen met Katherine Waterston
 • Jared in Boy Erased, samen met Nicole Kidman, Russell Crowe, Xavier Dolan, Troye Sivan en Joel Edgerton.
 • Ben Burns in Ben is Black, met Kathryn Newton en Julia Roberts

 

up-and-coming acteurs: Sasha Lane

Sasha Lane

Stikjaloers ben ik op Sasha Lane. Want weet je hoe ze aan haar hoofdrol in filmhuislieveling American Honey is gekomen? Al zonnebadend op het strand. Regisseur Andrea Arnold zag haar liggen, dacht “dat is ‘r” en voor Sasha het wist, stond ze op een filmset met Shia LeBoeuf en een tijdje later op de rode loper in Cannes. Het zou je maar gebeuren.

Je bewondert Sasha de komende tijd in:

 • The Miseducation of Cameron Post, met o.a. Chloë Grace Moretz.
 • Freak Shift, met Armie Hammer en Alicia Vikander.
 • Hellboy, met Milla Jovovich en David Harbour.

 

 1. mrt 29.2018 / 11:26 pm / Beantwoorden

  Ik verwacht inderdaad dat we Nick Robinson sowieso nog véél vaker gaan spotten ja. :)