WAAROM STAR WARS EIGENLIJK BEST TOF IS

Rey The Force Awakens

Ik had niet gedacht dat ik ooit een blogje met deze titel zou typen. Ik heb namelijk echt niet heel veel met Star Wars. Mijn vriend dwong me een aantal maanden om in ieder geval de éérste drie films te zien – en oké, ze waren best prima en ik snap inmiddels waar de hype vandaan komt, maar ik was er nou ook weer niet totaal ondersteboven van. Yoda wist me niet te charmeren, Chewbacca maakt een verschrikkelijk vervelend geluid en.. nou ja, light sabers.

Maar, ik ben om. En dat komt stiekem door The Force Awakens. Maar, omdat ik weet dat ik de gemiddelde 20-something-vrouw niet om krijg met een simpele recensie, pak ik het op een andere manier aan.

Vijf redenen waarom je je heus wel vermaakt met Star Wars. Here we go.

BB8 Edit1. ROBOTS
Dacht je dat Pixar de schattige robot had uitgevonden? Oh no. Ooooh no. Dat was absoluut Star Wars. Ik stel je voor aan R2D2, C-3PO en het allerschattigste mechanische dingetje ooit: BB8. C-3PO is de do-gooder, R2D2 is zijn (voor een robot) eng onbeschofte compagnon en BB8 is het liefste beepende en boopende bolletjesgeval dat er bestaat. Vond je Baymax uit Big Hero 6 lief? Dan vermaak je je ook zeker met de droids en bots van Star Wars.

Star Wars: Rey

2. GIRL POWER
Nou moet je dus weten dat Star Wars in principe gaat over een eeuwige strijd tussen goed en kwaad. Soms is de ene kant sterker, soms de ander. In het verleden waren het vooral mannen die de galaxies far away moesten redden; dit keer is het Rey. En Rey is cool, jemig. Ze is een soort-van Katniss, maar dan zo veel cooler. Rey vliegt ruimteschepen, Rey weigert handjes vast te houden, Rey vecht tegen de evil-guy. Rey is awesome.

Rey & Finn

3. OKÉ DAT PUNT WAS NOG NIET AF: NOG MEER GIRL POWER
Insert andere hoofdpersoon: Finn. Wat verwacht je normaal van een mannelijke en vrouwelijke hoofdpersoon? Ze worden verliefd, Finn redt Rey en Rey voelt zich hartstikke veilig in zijn sterke armen. Wrong! Rey wordt niet verliefd en staat absoluut haar mannetje vrouwtje.

Star Wars: BB8

4. HUMOR
Iets wat ik zelf niet zo snel aan Star Wars zou hebben gekoppeld? Humor. Maar jeetje, naast al het epische ge-ruimte-gevecht is The Force Awakens soms best grappig. Finn en Rey zijn ontzettend leuk bij elkaar, Han Solo en Chewie hebben zo hun momenten en man, die robots zijn zó tof.

Star Wars

5. DE CAST
Ik daag je uit om niet verliefd te worden op deze cast. Daisy Ridley is een compleet nieuwe ontdekking, maar man – wat ben ik blij dat ze haar hebben gecast. Ze heeft net zo’n expressief gezicht als bijvoorbeeld Keira Knightley – maar dan lijkt ze nét wat spontaner. Verder is er (eveneens voor kort nog onbekende) John Boyega, de acteur die Finn speelt.. En John Boyega? Die man lijkt me zó grappig. Dit fragment bij Graham Norton bijvoorbeeld – zo leuk!

Oké, er is het nodige laserzwaard-werk en er zijn hier en daar wat onsmakelijke ruimtewezens die ik persoonlijk niet graag op een groot scherm zie, maar verder is The Force Awakens heus een leuke film. Hij is niet mindblowing, maar absoluut de moeite waard! Sowieso, als je altijd al dacht: “Man, ik moet Star Wars eigenlijk écht een keer zien”, dan is The Force Awakens de perfecte film om mee te beginnen!

En nu, heel eerlijk. Ga je ‘m (toch nog) zien? 

 

 1. jan 19.2016 / 7:25 pm / Beantwoorden

  Haha, nou ik zal deze eens voorschotelen aan mijn vriendin! Wie weet geeft ze het dan een kans ;) Bedankt voor dit leuke artikel in ieder geval!

 2. jan 21.2016 / 6:13 pm / Beantwoorden

  Ik snap wel dat je Star Wars niks vind/vond. Vroegâh kreeg ik alleen de prequels (1-3) voorgeschoteld en die vond ik me toch een partij verschrikkelijk – nog steeds. Vorig jaar heb ik pas voor het eerste de originele trilogie gekeken en die vond ik wel heel leuk! Vooral de humor is wat me aantrekt tot die drie films. Met al dat vechten enzo heb ik ook niks. The Force Awakens vond ik daarom ook hartstikke leuk en heb ik inmiddels al drie keer gezien. :’)

 3. jan 22.2016 / 4:20 pm / Beantwoorden

  Star Wars is sowieso best wel tof! Leuk stukje :D

 4. jan 22.2016 / 7:35 pm / Beantwoorden

  Niet eigenlijk. Star Wars is gewoon tof, ook inderdaad de nieuwste films!

 5. jan 22.2016 / 8:05 pm / Beantwoorden

  Daisy Ridley is inderdaad awesome! Hoop haar de komende jaren in wat meer films te zien.

 6. jan 23.2016 / 5:55 pm / Beantwoorden

  […] Cool, Sodapop – Review: Vacation (2015) Cinefille.nl – Waarom Star Wars eigenlijk best tof is Filmtakers – Creed recensie Miss Movie – Gotham is terug! Sweet Movies – Creed […]