WHAT TO SEE AT THE CINEMA: Augustus ’15

What to see at the cinemaI don’t want to alarm you, maar eh, het is alweer Augustus. Augustus jongens. Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat ik het nieuwe jaar inluidde in Spanje. Maar goed, nieuwe maand; nieuwe releases. Hoewel Augustus geen maand wordt waarop ik veel in de bioscoop te vinden zal zijn (vakantie, vervelend..), komen er toch een aantal films uit die ik zeker op mijn kijk-lijstje ga zetten!

» DARK PLACES (06-08) | Dark Places is een boekverfilming van de auteur die onder andere ook Gone Girl schreef. Ik snap dan ook niet waarom dit de eerste keer is dat ik van de film hoor, want ik had verwacht dat zo’n film een enorme hype zou opleveren. Niet dus. Maar goed, Dark Places gaat over Libby Day, die 7 jaar oud was toen haar moeder en zusjes werden vermoord. Zij overleefde en getuigde tegen haar broer, Ben, die werd veroordeeld en levenslang kreeg. Vijfentwintig jaar later wordt ze geconfronteerd met allerlei vragen over de gruwelijke gebeurtenis. Lijkt me een hele fijne thriller!

» DOPE (06-08) | Alles wat Pharell Williams aanraakt, lijkt te veranderen in goud. Ik heb ergens het idee dat dit ook met Dope gaat gebeuren, de film waarvan hij executive producer is. Dope gaat over Malcolm, die tussen de drugdealers en bendeoorlogen in Inglewood, LA, probeert zijn examens te halen en aan te worden genomen aan Harvard. Die plannen worden op zijn zachtst gezegd nogal verstoord als hij naar een hip underground feest gaat. Echt, het lijkt me een heerlijke film!

» THE MAN FROM U.N.C.L.E | Aaaaah, a good old spymovie! Het verhaal speelt zich af in het begin van de jaren zestig op het hoogtepunt van de Koude Oorlog. De jarenlange vijanden CIA-agent Napoleon Solo (Cavill) en KGB-agent Illya Kuryakin (Hammer) worden gedwongen samen de strijd aan te binden met een mysterieuze, internationale misdaadorganisatie die door middel van kernwapens en technologie het wankele machtsevenwicht dreigt te verstoren. Met behulp van de dochter van een verdwenen Duitse wetenschapper probeert het duo te infiltreren in de misdaadorganisatie. Een race tegen de klok om de wereld te behoeden voor een ramp.

» WE ARE YOUR FRIENDS | Oké, ik verwacht niet dat dit een artistiek hoogstandje wordt, maar ik verwacht op zijn minst dat deze film een redelijk entertainmentniveau heeft. We Are Your Friends gaat over de 23-jarige Cole (Zac Efron) die de grote wens heeft een beroemde DJ te worden. Zijn leven verandert opslag als hij bevriend raakt met James, een gevestigde DJ die hem onder zijn hoede neemt. Een grote kans, maar Cole komt er al snel achter dat hij moet kiezen voor óf de liefde, óf zijn vrienden, óf zijn eigen carrière. Dertien-in-een-dozijn-filmpje, maar Zac Efron maakt een hoop goed.

» X + Y (27-08) | We missen nog een drama in dit lijstje, right? Met X+Y hebben we die ook binnen, denk ik zo! De licht autistische tiener Nathan trekt zich na de plotselinge dood van zijn vader terug in zijn eigen wereldje. Met liefde en genegenheid kan hij niet overweg, het enige dat hij begrijpt is wiskunde. Zijn leraar, Mr. Humphreys, ontdekt Nathans talent voor cijfers en bezorgt hem een plek in de Britse ploeg voor de Internationale Wiskunde Olympiade. Bij de training in Taiwan komt hij voor nieuwe uitdagingen te staan, vooral na zijn ontmoeting met Zhang Mei, een van de Taiwanese tegenstanders.

Verder… hebben we FANTASTIC FOURdie ik dus echt niet hoef te zien. Ook, en het doet nog steeds pijn om dit te zeggen: TED 2. Ik vond het eerste deel echt af-schuw-el-ijk. Hoe kan het dat mensen die film leuk vonden? Hoe kan het dat er een vervolg wordt gemaakt? Zo ontzettend smaakloos. Bah. Oh, verder is er nog de halfjaarlijkse Woody Allen, opnieuw met Emma Stone, genaamd IRRATIONAL MAN, en er is PIXELS, waarvan ik nog steeds geen fluit snap (pixels zijn aliens en Super Mario valt de aarde aan? excusez moi?). Voor de liefhebbers is er tevens het nodige horrorvermaak met SINISTER 2.

Welke film wil jij niet missen deze maand?

 1. aug 2.2015 / 9:08 pm / Beantwoorden

  Volgens mij is het meer een docu (en is die inmiddels al een paar dagen uit), maar ik zou graag ‘Amy’ over Amy Winehouse willen zien. :D

  • aug 2.2015 / 9:13 pm / Beantwoorden

   @Dina

   Yes, inderdaad een docu! Lijkt mij ook wel interessant ja, maar meer iets wat ik thuis zou kijken :)

 2. aug 2.2015 / 10:03 pm / Beantwoorden

  Irrational Man wil ik zeker gaan zien. Laatste Woody Allen-film ‘Magic In The Moonlight’ was een mooie film, maar vond hem voor een Woody Allen-film wat tegenvallen. Dus ben erg benieuwd!

 3. aug 3.2015 / 1:15 pm / Beantwoorden

  Fantastic Four en Dark Places staan sowieso op de planning. Voor de rest zie ik het wel.

 4. aug 3.2015 / 9:14 pm / Beantwoorden

  Ik heb afgelopen weekend Self/Less gezien, ook zeker een aanrader! Wel eentje die technisch gezien vorige maand al in de bios kwam, maar daarom zeker niet minder de moeite waard ;)

 5. aug 4.2015 / 12:05 am / Beantwoorden

  Dope, Amy en Fantastic Four

 6. aug 4.2015 / 12:51 pm / Beantwoorden

  Oh, ik kijk net heel fel uit naar Fantastic Four, maar ik ben dan ook een echte sci-fi fan (guilty!). Ik ben ook heel benieuwd naar The man from U.N.C.L.E.. Lijkt me een zeer leuke en vooral goede spymovie. Die hebben we van tijd tot tijd toch echt eens nodig.

 7. aug 4.2015 / 1:51 pm / Beantwoorden

  Mwah… ik word niet echt getrokken… en Paper Towns dan? Of is die al uitgekomen in juli?

  • aug 4.2015 / 8:24 pm / Beantwoorden

   @Noa

   Yup, eind juli ;)

 8. aug 4.2015 / 2:33 pm / Beantwoorden

  Oeh heel benieuwd naar Dark Places. Vond Girl Gone hee tof, dan moet deze ook wel leuk zijn toch (dat is hét gevaar natuurlijk). En die met Mister Efron wil ook wel zien :’)

 9. aug 8.2015 / 7:09 pm / Beantwoorden

  Fantastic Four boycot ik ook, maar waarschijnlijk niet om dezelfde reden als jij haha. Ik heb de ‘oude’ films (die helemaal niet oud zijn maar waarschijnlijk denken ze in Hollywood ‘goh als we toch alles aan het rebooten zijn dan deze ook maar’) te vaak gezien en die waren erg leuk. Te leuk om nu andere acteurs in het verhaal te zien :’)