WHAT TO SEE AT THE CINEMA: Juli

headerGoed, ook ik snap dat het niet heel aantrekkelijk is om in de zomermaanden naar de bioscoop te gaan. Zon, zwembad en strand gaan dan nou eenmaal even voor. Maar, aan de andere kant.. 35 graden is over het algemeen gewoon héél warm en niét aangenaam. Mijn god, ik wil me niet eens inbeelden hoe heet het strandzand wel niet onder je voeten moet zijn. Bioscopen zijn dan een prima oplossing: het is er altijd koel, de kans op verbranden is -190 en tegelijkertijd kun je fijn een film kijken – want gelukkig is er genoeg leuks te zien!


MINIONS: 1 JULI
Beetje waardeloos dat de officiële releasedatum pas op 1 juli staat, want volgens mij is ‘ie inmiddels al in iedere bioscoop te zien. Voorpremières enzo. Maar goed, maakt niet uit, want ik ga hem sowieso meenemen in dit lijstje. Minions is een prequel op Dispicable Me en vertelt hoe de minions bij Gru zijn terechtgekomen. We volgen Kevin, Stuart en de o zo schattige Bob op hun zoektocht naar hun nieuwe baas: de grootste, verschrikkelijkste slechterik ter wereld. Heel leuk, heel grappig en ik wil een Bob-minion.


MAGIC MIKE XXL: 2 JULI
Overbodig om te vertellen waar ‘ie over gaat. Kijk de trailer gerust: prima beelden, weinig plot, maar vinden we dat erg? Nope, nope, nope. Ik doe het er voor.


DIOR AND I: 9 JULI

Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor Dior. Wat mij betreft is het een van de mooiste modehuizen out there. In deze documentaire krijgen we een uniek inkijkje in de doorgaans gesloten wereld van het modehuis. We volgen Raf Simmons, destijds net de nieuwe artistieke directeur, die precies zes weken heeft om een nieuwe haute couture-collectie neer te zetten. We zien de eerste ideeën, maar ook de uiteindelijke modeshow. Super interessant, lijkt me!


INSIDE OUT: 15 JULI

Een nieuwe Pixar! In Inside Out krijgen we een kijkje in het hoofd van Riley, een jong meisje dat net is verhuisd naar San Francisco. Ze laat zich leiden door haar emoties (die in de film een persoonlijkheid én hoofdkwartier hebben gekregen): Joy, Anger, Sadness, Disgust en Fear. Deze emoties hebben flink wat moeite zich aan te passen aan de verhuizing – en hoewel Joy de moed er probeert in te houden, ruziën ze er verder op los. Want hoe ga je om met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school? Heel origineel!


WHAT WE DID ON OUR HOLIDAY: 16 JULI
Een typische feelgood zomerfilm, waarin Doug (David Tennant) en Abi (Rosamund Pike) hun kinderen meenemen naar het 75e verjaardagsfeest van opa. Wat een rustige vakantie zou moeten zijn, verandert al snel in een vakantie vol vetes, misverstanden en gekneusde ego’s. David Tennant en Rosamund Pike vind ik beide geweldig en het lijkt me een prima niet-nadenk-film.


MISSION: IMPOSSIBLE – ROGUE NATION: 30 JULI

Verklaar me voor gek, maar ik vind de Mission: Impossible films dus écht tof. Ethan Hunt gaat dit keer op een nóg onmogelijkere missie – het zal ook niet. Featuring Tom Cruise die blijkbaar écht aan een opstijgend vliegtuig heeft gehangen. Petje af.


BELLE: 30 JULI
Deze film ga ik dus zeker weten zien, want Gugu Mbatha-Raw speelt de hoofdrol en ik vond haar geweldig in Beyond the LightsBelle is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Dido Elizabeth in de 18e eeuw. Zij was de bastaarddochter van een slavin en een hooggeplaatste marineofficier en werd opgevoed door haar oom, die één van de hoogste rechters van Engeland was. Samen met haar grote liefde John Davinier weet ze haar oom te bewegen om de eerste stappen te zetten richting afschaffing van de slavernij. De film krijgt goede recensies! Met verder o.a. Harry Potter’s Tom Felton.


PAPER TOWNS: 30 JULI 

Stiekem ben ik helemaal niet zo benieuwd naar deze film, want het boek vond ik eigenlijk drie keer niks. Maar, Cara Delevingne. That’s all.


WHILE WE WERE YOUNG: 30 JULI

Ik ben normaal gesproken écht geen fan Ben Stiller, waardeloze films maakt ‘ie normaal, maar deze film ziet er eigenlijk best grappig uit. De film gaat over een koppel dat volledig is opgeslokt door hun carrière en een droomleven leidt in New York. Wanneer iedereen om hen heen echter begint aan een gezin, komen ze erachter dat ze misschien niet meer zo jong zijn als ze denken. Nét op dat moment komen ze een stel hippe twintigers tegen – en er bloeit een ongewone, ontwapenende vriendschap op tussen de twee stellen. Serieus, de film lijkt me écht grappig. Dat ik dit nog mag meemaken..

VERDER:
x De superhelden zijn op, dus daarom komt er nu een film over een man die in een mier kan veranderen en hiermee de wereld red. Antman dus.
x De film die iedereen met een vriend waarschijnlijk noodgedwongen gaat zien: Terminator Genisys. Met het drakenmeisje uit Game of Thrones – super vreemd om haar met bruin haar te zien.
x She’s Funny That Way. Een komedie over een prostituee die actrice wil worden. Met Jennifer Anniston als gefrustreerde therapeute, dus dan weet je wel hoe laat het is.

 1. jul 3.2015 / 10:14 am / Beantwoorden

  Goede tips! Ik wist niet dat Paper towns in de bioscoop kwam

 2. jul 3.2015 / 11:00 am / Beantwoorden

  Ja, Antman….ik denk dat dat zo’n film is die je gerust kunt overslaan om de rest van Marvel te blijven snappen :’)

 3. jul 3.2015 / 9:52 pm / Beantwoorden

  Met deze hitte ben ik erg fan van de airco in de bios! Ik ga Minions nog kijken en Magic Mike XXL heb ik al gezien. Ik vond de airco leuker dan de film.

 4. jul 4.2015 / 1:09 am / Beantwoorden

  Ik ben ook nog niet zo benieuwd naar Paper Towns. Wel naar het inmiddels aangekondigde Looking For Alaska. Vond ik ook een mooier boek.

 5. jul 4.2015 / 10:34 am / Beantwoorden

  Ooh ik vond de trailer van Paper Towns zo leuk dat ik het boek deze maand wil lezen. Hopelijk gaat het niet tegenvallen dan :)

 6. jul 5.2015 / 10:59 am / Beantwoorden

  Kijk wel uit naar de nieuwe Mission Impossible. Inside Out wil ik graag nog een keer zien en While We Were Young heb ik gezien, maar het was helaas niet mijn soort humor. Wel prima gemaakt overigens, maar de vibe van de film kwam niet overeen met die van mij ;)

 7. jul 21.2015 / 6:45 pm / Beantwoorden

  Paper Towns! Ik heb het boek nog niet gelezen, dus misschien binnenkort maar even naar de bieb. Gewoon uit principe!