Terug naar de ’50s in Woody Allen’s Wonder Wheel

Wonder Wheel

Als ik in het New York van de jaren ’50 had geleefd, was ik waarschijnlijk niet van Coney Island weg te slaan. Je zou me op een pastelblauw badlaken vinden, in een rood-wit gestreept badpak, met een roze suikerspin in mijn hand. Links van me een zee aan parasolletjes, rechts van me de strandwacht in zijn hoge stoel.

Je snapt ‘m, mijn enige kennis van Coney Island komt uit de film BrooklynAl moet ik zeggen: Woody Allen’s nieuwe film Wonder Wheel (21 december in de bioscoop) speelt zich compleet af op het Coney Island van de jaren ’50 – en zo ver zat ik er met mijn ge-dagdroom nog niet eens vanaf!

Wonder Wheel

Deze trailer kwam een paar dagen geleden uit en ik was op slag verliefd.  Die setting! Al die kleurtjes! Die cast met o.a. Justin Timberlake, Juno Temple en Kate Winslet! Het kan me niet schelen dat ik normaal drie keer niks heb met Woody Allen en zijn films (o.a. Café Society, To Rome with Love Midnight in Paris), deze wil ik hoe dan ook zien.

Het plot draait rondom een onbehouwen carrouselbediende (Jim Belushi); zijn emotionele vrouw Ginny (Kate Winslet), die ooit actrice was, maar nu in een visrestaurant werkt; zijn dochter (Juno Temple), die op de vlucht is voor de maffia en de knappe badmeester (Justin Timberlake), die ervan droomt een beroemd toneelschrijver te worden.

Wonder Wheel

Wonder Wheel draait vanaf 21 december in de bios!