6 maanden in 500 woorden

Lumière

Zo, hallo. Tijd om weer eens wat meer tijd en moeite in Cinefille te steken. Maar niet voor ik jullie een korte persoonlijke update geef. Want wat doe ik tegenwoordig allemaal (behalve een stuk minder bloggen)? Ga ik je vertellen. In 500 woorden. (Grote kans namelijk dat helemaal niemand zich dit afvraagt.) Let’s go!

Ik studeerde af

Netjes binnen een jaar haalde ik mijn master communicatiewetenschap. Hoe ik dat precies heb gedaan, weet ik nog steeds niet. Het was vooral stervensdruk. Iedere keer als ik mijn scriptiedocument opende, stierf ik vanbinnen een beetje (en ik ging al helemaal dood toen ik dat ding uiteindelijk nog moest verdedigen ook). Ik piekerde me rot over mondelinge examens bij enge professoren. Een half jaar lang sjeesde ik iedere week met mijn Renault Twingo van Antwerpen naar Maastricht en weer terug, omdat ik zo nodig een stage in Maastricht wilde lopen. Sociaal leven? Heb je niet écht nodig, toch?

Ik liep stage én vond een baan

Eerst solliciteerde ik me suf naar communicatiestages bij filmbedrijven in België, maar op de een of andere manier (lees: ik ben Nederlands) werdik steeds afgewezen. Na een aantal kleine paniekaanvallen en een mailtje naar de stagecoördinator dat het me écht niet zou lukken op tijd een stage te vinden, werd ik opeens aangenomen bij Lumière Cinema in Maastricht, misschien wel het mooiste filmhuis van Nederland. Eind juli liep mijn stage af en hoorde ik dat ik mocht blijven. Soms moet ik mezelf nog even knijpen, want deze baan komt aardig dicht in de buurt van mijn droombaan. Wat moet ik nu nog met mijn leven? (Grapje, er is nog genoeg te willen en te doen.)

Ik doe onder andere de social media voor Lumière, dus je mag ons altijd even volgen op Instagram of Facebook!

VakantieOh, en ik werd bestolen op vakantie

Beetje pijnlijk, maar het levert tenminste een goed verhaal op. Allebei vers afgestudeerd, gingen mijn vriend en ik op vakantie naar een tiny house in Normandië, Frankrijk. We waren letterlijk vijf minuten over de grens bij Frankrijk en verloren de auto een klein momentje uit het oog (rookie mistake, ik weet het) om koffie te halen. We komen terug: hele auto leeggeroofd. Koffers weg, laptop van mijn vriend weg, vakantie weg. De volgende dag deed ik met mijn half-afgemaakte-Duolingo-Frans aangifte bij de Franse politie (wat een ramp) en daarna reden we met een afgeplakt raam terug naar huis. Beste vakantie ooit. Nooit meer.

En nu..?

Werkelijk geen idee. Hopelijk mag ik nog een tijdje blijven werken bij Lumière, dat zou al heel fijn zijn. En verder gaan we het zien. Misschien begin ik wel een eigen bedrijfje. Tekstschrijvers zijn altijd nodig, toch? Misschien start ik een Etsy-shop met borduurwerkjes. Misschien schrijf ik een boek (nee, oké, dat is vrij onwaarschijnlijk). We zien wel wat er op mijn pad komt! Hoe dan ook ga ik weer bloggen. En eens wat doen aan dit onleesbare lettertype. Tot snel!

 1. okt 6.2017 / 1:20 pm / Beantwoorden

  Wow, veel meegemaakt en balen van die inbraak in de auto! Maar wel goed om te horen dat je afgestudeerd en een baan hebt en nog wel iets dat met films te maken heeft ook. Cool! Gefeliciteerd :)

 2. okt 6.2017 / 4:58 pm / Beantwoorden

  Gefeliciteerd met je afstuderen en je baan!
  Wat onwijs zuur van die inbraak zeg ;o

 3. okt 7.2017 / 8:30 am / Beantwoorden

  Zuur van je auto en spullen. Echt een bummer en een vervelende manier om je vakantie te beginnen/eindigen. Wel felicitaties voor het afstuderen en vinden van een baan in de gewenste richting. Dat is ook niet altijd vanzelfsprekend. Succes!

 4. okt 7.2017 / 1:46 pm / Beantwoorden

  Leuk om eens wat persoonlijks te lezen! Allereerst gefeliciteerd met je master diploma, lijkt mij ook doodeng om je scriptie te moeten verdedigen. Super tof ook dat je er gelijk een baan aan hebt over gehouden, heb je instagramaccount gelijk even geliked ;-) Wel echt mega kut van de beroving, ik heb het ook een keer gehad en je voelt je zoooo stom. Maar het is inderdaad in enkele seconden gebeurd. Hopelijk zijn jullie niet al te dierbare spullen kwijt (al zou ik een laptop al vreselijk vinden).

  Ben trouwens benieuwd naar je mogelijke Etsy-shop, ik ben toevallig net begonnen met borduren dus kan nog wel wat tips gebruiken!

 5. okt 14.2017 / 6:16 pm / Beantwoorden

  Oeh, vervelend van de diefstal! Maar gefeliciteerd met het behalen van je studie!